Online kártyás fizetési rendszerek Magyarországon?

Feltöltés dátuma:

Évekkel ezelőtt egy webáruházból történő vásárlás során két hagyományos módja volt a fizetésnek: utánvétel és előre utalás. Később megjelent az azonnali fizetés lehetősége mind bankkártyával, mind mobilfizetési lehetőséggel együtt. Bár a statisztikák alapján hazánkban még eléggé jól menő dolog a készpénz,  az utóbbi időben a készpénzmentes fizetés, mint lehetőség egyre növekvő népszerűségnek örvend.

Gyors, egyszerű

Többek között a CIB Bank, az OTP Bank, a K&H és az Unicredit Bank is bevezette az idők során a saját megoldásait, így több ezer webáruházban tudunk azonnal fizetni Magyarországon. Ezek után megjelentek a bankfüggetlen fizetési megoldások is, ezek rugalmasabbaknak számítanak a mai napig. A különböző szolgáltatók sorra célozzák meg azokat a fizetési megoldásokat az online kártyás fizetési rendszeren belül, amelyek különböző plusz funkcióval vagy lehetőséggel vannak felruházva. Mindezt azért, hogy magukhoz csábítsák a vásárlókat.

 

Ahogyan a korábbi cikkeinkben is említettük, jelenleg még mindig sokan tartanak az online fizetéstől. Ahhoz hasonlatos a szituáció, mintha odaadnánk a pénztárcánkat a szolgáltatónak, hogy vegyen ki belőle annyi pénzt, amennyi a termékhez szükséges. Nem tudjuk, hogy a bankkártya oldalra beírt adatai hova kerülnek a közvetlen megadásuk után. Azt viszont látnunk kell, hogy azért nem ennyire egyszerű a dolog. A bankkártyáinkat nem az eladóknak adjuk oda virtuálisan a fizetés során, hanem a kártyát elfogadó banknak. Tehát a bankban megbízhatunk és ha probléma adódik, ők állnak a rendelkezésünkre is. A banknál nem kell attól tartanunk, hogy levonja a pénzt majd az felszívódik.

 

A korábbiakban említetteken túl beszélhetünk még a Borgun-ról, a SimplePay-ről, a Six Payment Services-ről, Global Payments-ről vagy a Paylike-ról is. Ezeken felül megemlítendő még a Barion, a PayPal, a Masterpass, a Klarna vagy a Paysafecard is. Ezen online kártyás fizetést kínáló szoftverekről, egy későbbi cikkünkben részletesebben is lesz szó.

 

Tehát összefoglalásképpen, több szolgáltató is nyújt nekünk online bankkártyás fizetési lehetőséget és az egyik biztonságosabb, mint a másik. Az, hogy mennyire fog még a jövőben emelkedni az online kártyás fizetési módnak a használata, az nem feltétlenül a szolgáltatókon és rendszereiken múlik, nekik „csak” annyi a dolguk, hogy megteszik azt amit minden vásárló elvár: fizetés és egyéb szempontok alapján biztonságossá teszik a platformjukat.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Podcast: Miközben mi még közjegyzőkhöz rohangálunk, Dubajban már NFT-vel kötnek szerződéseket

A hazai jogrendszer még nem áll készen a blokklánc kezelésére, de minden okunk megvan az izgatott várakozásra. A Mona Lisa fénymásolásáról, a blokkláncon tárolt lakásbérleti szerződésekről, a tokenizált alkoholokról, és arról, hogyan érdemes belevágni az NTF-s befektetésekbe, Gréczi Gergely közgazdásszal, a WebOrigo Magyarország Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.

Az online értékesítést és üzletmenedzsmentet forradalmasítása a mesterséges intelligenciával

Miben tud segíteni az AI, hogy a webshopunk hatékonyabban működjön? A Prodyflow AI-vezérelt megoldásai átalakították a Vivien Vance ruházati márka online értékesítését és üzletmenedzsmentjét. Előrejelző analitikával és automatizálással az AI-alapú forgalom- és készlet-előrejelző rendszerünk optimális készletszinteket biztosít, csökkentve a költségeket és kiküszöbölve a készlethiányt. Az AI chatbot bevezetése lehetővé teszi a Vivien Vance számára, hogy éjjel-nappal személyre szabott segítséget nyújtson, miközben értékes erőforrásokat takarít meg.