Top 6 legnépszerűbb webdesign trend 2022-ben

Feltöltés dátuma:

A webdesign követi a társadalom és a technológia trendjeit. Mivel az interneten eltöltött idő folyamatosan növekszik, a mai weboldalaknak vonzónak, hozzáférhetőnek és könnyen navigálhatónak kell lenniük.
2022-ben a WebOrigo design csapata a szabadság légkörét várja a webdesign területén. „2022-ben webdesignerként az a feladatunk, hogy játékosak legyünk, és megkérdőjelezzük a konvencionális határokat. A weboldalak mesterséges valóságába egy emberi minőséget csempészve kiemelkednek a tömegből.” Ha inspirációra van szüksége 2022-es weboldal fejlesztési projektjeihez, olvasson tovább.
 

Fő szempontok:

1. Inkluzív (befogadó) design

Az inkluzív design egy márka grafikus nyelvezetét jelenti, amely minden nemhez, kultúrához és nézőponthoz illeszkedik. Kezdenek megjelenni a nemek szempontjából semleges képek és illusztrációk a weboldal készítés terén. A számítógépes játékok világának avatárjai és karakterei megjelennek a weboldalakon. Az inkluzív webdesign a webes termékeket az emberi igények teljes spektrumára optimalizálja. Ahelyett, hogy egyetlen, mindenki számára megfelelő megoldást hozna létre, a különbözőség tudatában jár el.

 

2. Történetmesélés 

A történetmesélés vagy a „narratív vizualizáció vizuális elemek sorozatát jelenti. Időrendi sorrendben jelennek meg, és konkrét üzenetet közvetítenek a weboldal látogatói számára. A történetmesélés, mint webdesign stílus jellemzői például a következők:
- különböző animációkon keresztül megjelenő képek és szövegek
- nagy közeli felvételek
- nagyméretű tipográfia
- gyenge megvilágítású képek,
- lágy és sima átmenetek
Az ilyen elemek lehetővé teszik a weboldal látogatójának, hogy a maga módján navigáljon. Meglehetősen személyre szabott élmény bontakozik ki ezzel a webdesign megközelítéssel.

 

3. Tipográfia – Nagyobb és merészebb

Amikor egy webhelyen nincsenek képek vagy grafikák, a tipográfia válik a weboldal vizuális fókuszpontjává. Ilyen esetekben jelentősége van a betűtípus választásnak. Meghatározza azt a hangvételt, amit a látogatók elvárhatnak a weboldaltól. Megeshet, hogy a nagy és merész típusok hosszan tartó benyomást keltenek, amellyel a weboldal kitűnik a tömegből.

 

4. Absztrakt illusztrációk

Az illusztrációk jól jönnek, ha a domináns digitális környezet megkérdőjelezéséről van szó, melynek hagyományos összetevője a fényképészet. Ezzel szemben az izgalmas, organikus textúrák kézzel készített megjelenést és hangulatot kölcsönöznek a webdesign-nak. A kézzel rajzolt firkák által az ismerősség érzése hatja át a weboldalt. Lehetőséget kínálnak a webdesignereknek a különböző médiumok keverésére, azaz várhatóan érdekes és meglepő eredmények születhetnek a honlap készítés területén ezzel a módszerrel.

 

5. Meghatározott vonalak

A félkövér fekete vonalak visszatértek a játékba. A webdesignerek ezeket használják a weboldal készítés során a bekezdések, szakaszok és termékgalériák körülhatárolására. Ez látványosabb súlyt és stílust eredményez. A vonalazás által biztosított dinamikus rácsok egyedivé teszik a weboldal megjelenését és hangulatát, illetve egyfajta fizikai érzetet is kölcsönöznek neki. Majdhogynem egy újsághoz vagy magazinhoz teszik azt hasonlóvá. 

 

6. Vízszintes görgetés

A vízszintes görgetés lényege, hogy meglepje a felhasználót. Ezt úgy érhető el, hogy szembe megyünk a hagyományos, intuitív függőleges navigációval. Az oldalirányú navigáció a weboldal készítésben szórakoztató és lenyűgöző interakciót biztosít a szövegek és képek között. Ezáltal a webáruház vagy honlap emlékezetesebb benyomást kelt. Vannak speciális témák és területek, amelyek különösen relevánssá és megnyerővé teszik a vízszintes görgetést. Például:
- böngészés online galériákban vagy más katalógusokban,
- térkép felfedezése,
- projektek megértése.

 

Cikkünkben ízelítőt adtunk a 2022-ben várható domináns webdesign trendekről. Mind a hat bemutatott stílus kiváló alapja lehet egy modern, kimagasló színvonalú weboldalnak vagy szoftvernek, feltéve, ha a weboldal készítés során a felhasználói élményre (UX) is kiemelt hangsúlyt fektetnek. 

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.