webáruház fejlesztés

Webáruház fejlesztés

A webáruházakról

A webshopok fontossága

Az elmúlt évben különösen nagy hangsúlyt kaptak az egyedi webáruházak, hiszen a járvány okozta intézkedések következtében a legtöbben megbarátkoztak az online vásárlással, és ennek a lelkesedésnek úgy tűnik a közeljövőben sem lesz vége. Webáruházban értékesíthetünk termékeket és szolgáltatásokat, azonban ezek kiváló minősége ma már nem elegendő, a felhasználó először ugyanis a webshoppal találkozik, így nagyon fontos, hogy ez milyen hatással lesz rá, milyen az első benyomás, a felhasználói élmény.

Webshop üzemeltetés

Egy webshop üzemeltetése közben fokozottan vigyáznunk kell a látogatók adataira, valamint az előírások betartására, ami a rendszeres vásárlások és regisztrációk miatt megnövekedett adatforgalom miatt egyre bonyolultabbá válik. A bérelhető webáruházak sablonok alapján épülnek fel, és mivel egyre szélesebb körben elterjedtek, előbb-utóbb találni fognak ezen sablonokban hibákat, biztonsági réseket, amit könnyedén kihasználhatnak. Ezzel ellentétben az egyedi megoldásnak köszönhetően lehetetlen efféle sablon biztonsági hibát találni a webáruházon. Amennyiben mégis előfordulna egy esetleges hiba, azt a fejlesztők azonnal javítani és frissíteni tudják.

Mindemellett folyamatos fejlesztői támogatás is érvényes, melynek köszönhetően a webshop képes együtt fejlődni cégünkkel. Új funkciók, különleges akciók vagy belső szoftverek váltása esetén is könnyen, rugalmasan változtatható marad a webáruház, illetve az esetlegesen felmerülő problémákra is gyors megoldást kínál.

Az egyedi webáruház előnyei

Ha a webáruház a mi igényeinkre van szabva, akkor nem kérdés, hogy korlátlan számú funkciót tudunk beleépíteni, sokkal több lehetőségünk van a fejlesztésre. Ily módon egy olyan webshopunk lesz, amely 100%-ban a céljaink és a szükséges folyamataink alapján épül fel, nem tartalmaz felesleges funkciókat, csak azt, amire valóban szükségünk van.

Az egyedi webshopot emellett a CRM rendszerünkkel is össze lehet kötni, ezáltal nagy mértékben csökkenthetjük az adminisztratív munkával járó  idő- és pénzköltségeket. A számlázási és a beszállítói belső rendszerével is összekapcsolható, így a munkafolyamatok sokkal gyorsabbak, rugalmasabbak lehetnek.

Sajnos bérelt webáruház esetén nagy esély van arra, hogy a megnövekedett forgalom miatt (például egy hatalmas akció hatására) összeomlik a rendszer, nem tudja kiszolgálni a felhasználókat. Rengeteg potenciális vásárlótól elesünk emiatt, és ezután a státuszunk visszaállítása, a vevők bizalmának elnyerése igencsak nagy munkával jár. Az egyedi webshopok ezzel szemben jól kezelik a nagy forgalmat és terhelést, számos esetben még csak be sem lassulnak.

Az egyedi, felhasználóbarát admin felületnek köszönhetően, a kezelhetőség területén is olyan lehetőségek nyílnak meg előttünk, mint a tömeges termékfeltöltés, vagy a tetszőleges leírás- és képszerkesztés. Ez a felület a bérelt webshopokkal ellentétben könnyen kezelhető és tanulható, jól átlátható, valamint ide is implementálható bármilyen sajátos ötlet.

Miért a WebOrigo-t válasszam?

Számtalan kiváló és sajnos ugyanígy számtalan rossz webáruházzal is találkozhatunk, amelyek jelentősen rombolhatják a felhasználói élményt és ezzel együtt az elégedettséget is. Ha igazán profi, igényes és egyedi fejlesztésű webshopra vágyik, keressen minket bizalommal. A legfőbb szempont számunka, hogy ügyfelünkkel együttműködve egyedi megoldást hozzunk létre, amely elősegíti az üzleti növekedést.

Nagy előnyünk, hogy szemben más webáruház készítőkkel és üzemeltetőkkel, mi egy teljesen egyedi testreszabott rendszerrel dolgozunk. Csapatunkkal nem egy kevés módosítási lehetőséggel rendelkező és egyedi funkciókkal alig bővíthető bérelhető webáruházon dolgozhat, hanem egy teljesen egyéni, az Ön elképzeléseit megvalósító webshop készül el. A webshop fejlesztését az elejétől a végéig követheti, és új ötletekkel, észrevételekkel bármikor bővítheti annak tartalmát. Sőt, több éves tapasztalatunknak köszönhetően, garantált, hogy mi is felvetünk gondolatokat, amelyeknek hála a projekt kimagasló és sikeres lesz.

A webshop fejlesztés lépései

1

Tervezés

Minden esetben szakértő csapatunk egy tervdokumentációt készít, mely összefoglalja egyedi webáruháza igényeit és funkcionalitását.

2

Drótváz készítés

A tervek elkészültét követően drótvázat készítünk, mely a kialakítandó oldalak pontos vázát fogja tartalmazni. Ugyancsak készítünk egy oldaltérképet, így már látni fogjuk, hogy milyen oldalakból fog állni a webáruház, és az oldalak hogyan lesznek összekapcsolva.

3

Látványterv (webdesign) készítés

A drótváz elkészültét követően grafikus csapatunk elkészíti a webáruház látványtervét (webdesign). A webdesign lesz az, melyet pontosan megvalósítunk a webshop fejlesztése során.

4

Frontend fejlesztés

Az elkészült webdesign-t vagy látványtervet követően megvalósítjuk a webáruház statikus vázát, szaknyelven frontendet. Ez az, ami már egy kattintható, de még funkciókat nem tartalmazó váz. Ebben fogjuk bekötni a funkciókat.

5

Backend fejlesztés

Amikor elkészült a frontend, és elfogadásra kerültek az animációk, gombok, látványelemek kinézete és pozíciója, úgy következő lépésként a funkciókat kötjük be, mint például az űrlapok vagy a dinamikus tartalmak.

6

Tesztelés, átadás

Legvégül a webshop fejlesztői, majd megrendelői teszteken esik át. Ezek sikeres teljesítését és a hibajavításokat követően átadjuk a webáruházat, és megkezdődhet a webshop üzemeltetési vagy a garanciális időszaka.

A felhasznált technológia

Reszponzív fejlesztés

Mára már elengedhetetlen az is, hogy a webáruházunk minden eszközön - legyen az telefon, tablet, vagy számítógépoptimális formában jelenjen meg, könnyen olvasható legyen és egyszerűen lehessen rajta navigálni. A reszponzív fejlesztés alatt úgynevezett rugalmas elemeket alkalmazunk, melyek segítségével képesek vagyunk felhasználóbarát, tökéletesen átlátható és funkcionáló, egyedi webáruházakat készíteni.

Cégünk segítségére lehet nem csak a fejlesztésben, de a látványvilág megtervezésében is, hogy webshopja tetszetős és olvasható legyen bármilyen eszközről is látogat el rá a felhasználó.

Milyen programnyelvekben készülnek a webáruházak?

webáruház frontend fejlesztéséhez a legmodernebb módszereket használjuk, mint a HTML, CSS és JavaScript és a Vue, az adott projekt bonyolultságától függően.

Webshop backend fejlesztés során leginkább a PHP-ra támaszkodunk, de projektjeink között számos egyéb nyelveken fejlesztettünk már. Ide sorolható például a Node.js vagy éppen a Laravel. Adatbázis kiszolgálók közül a MySQL és a mongoDB is egyaránt népszerű projektjeink között.

Több alkalommal fejlesztettünk már kifejezetten Cloud platformra, mely projekteknél elsődleges szempont volt a terhelhetőség.

Alkalmazott Technológiáink

Referenciák

Az elmúlt évek során több, mint 50 webáruházat készítettünk el. Ezek között megtalálhatóak kicsi, néhány termékkel rendelkező áruházak, valamint nagy, összetett és komplex rendszerek.

Segítségre van szükséged projekteddel kapcsolatban?

Beszéljünk!

Gyakran Ismételt Kérdések

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

További ajánlott termékeink