lms rendszer

LMS - Oktatásmenedzsment rendszerek

Mi az az LMS?

A gyakran eLearning rendszernek vagy tanulási platformnak nevezett LMS (mely az angol Learning Management System rövidítésből származik), magyarul Oktatásmenedzsment rendszer az az alkalmazás, amelyet egyéni tanulási modulok létrehozására használnak, legyen szó akár szakmai fejlesztési programokhoz szükséges készségek elsajátítására vonatkozó tartalomról, akár kötelező képzésekről a munkahelyi szabályozás betartása érdekében.

Miben segít az LMS?

A vállalati LMS szoftver segíti az új alkalmazottak felvételét, majd segíti a feladatuk ellátásához szükséges ismeretek és készségek elsajátítását, és végső soron hozzájárul karrierjük gyorsabb fejlődéséhez. Nagy előnye, hogy pénzt takaríthat meg, hiszen csökkentheti a képzési költségeket (szállás, rendezvényterem bérlés), valamint, hogy a tanulási élmény már nem kötődik osztályteremhez. Az alkalmazottak saját tempójukban haladhatnak, és csökkenti a vezető munkavállalók munkaterhelését.

Miért fontos az oktatási rendszer fejlesztés?

Mikor kell vállalati oktatás?

Bizonyos cégméret felett a cégeknek szinte lételeme az oktatás. Pár főnél még működőképes az, hogy a kollégák elmondják egymásnak a bevált praktikákat. Azonban néhány tucat alkalmazott esetében ez már semmiképpen sem járható út, hiszen lesznek olyan területek, melyekre nem látnak rá a kollégák. Kiemelten fontos, hogy ilyenkor tudásukat megosztva segítsék egymást.

Nem számít, hogy fizikai vagy szellemi dolgozókról van szó, hiszen a céges kultúrát, általános szokásokat mindenkinek meg kell ismernie. Ha ezt egy rendszeren keresztül teszi meg, akkor mindez automatizált lesz, mely sokkal kisebb költséggel jár.

Miért kell az oktatáshoz egyedi oktatási rendszer?

A vállalati LMS alkalmazás segíti az új alkalmazottak felvételét, majd segíti a feladatuk ellátásához szükséges ismeretek és készségek elsajátítását, és végső soron hozzájárul karrierjük gyorsabb fejlődéséhez. Nagy előnye, hogy pénzt takaríthat meg, hiszen csökkentheti a képzési költségeket (szállás, rendezvényterem bérlés), valamint, hogy a tanulási élmény már nem kötődik osztályteremhez. Az alkalmazottak saját tempójukban haladhatnak, és csökkenti a vezető munkavállalók munkaterhelését.

A vállalati LMS alkalmazás megkönnyíti a nyomon követést arról, hogy kik végezték el a tanfolyamot és hogyan teljesítettek. Ezekkel a hasznos elemzésekkel javíthatja cége fejlesztési programját.

Esettanulmány, példa

Azt, hogy egy szoftver mennyire hasznos, legjobban a számokkal lehet reprezentálni. Számoljuk ki, hogy mekkora többletbevételt, vagy éppen mennyivel kevesebb kiadást jelent cégünk számára, ha egy oktatási rendszert használunk a céges oktatások lebonyolítására.

Az egyik legnagyobb probléma minden vállalkozás esetében az, hogy a munkavállalók hiányos ismeretekkel rendelkeznek. A hiányos ismeretek miatt azonban a munkavégzés nem hatékony, hiszen kérdezniük kell, vagy olyan feladatot kell végrehajtaniuk, melyet más jobban vagy gyorsabban csinálna meg. Ha ez csak egy negyedóra felesleges idő naponta, az legrosszabb esetben is havonta 6.000 Ft elpazarolt munkabér fejenként. Egy oktatási rendszerrel ez a költség tizedére is csökkenthető.

Fontos felismernünk továbbá azt, hogy a tudás a munkavállaló kezében van-e, vagy a cég kezében? Több ezer olyan apró döntés születik nap mint nap egy cég esetében, melyek, ha nincsenek oktatással rendszerezve, akkor bonyolulttá válik a napi üzemelés. A bonyolult napi üzemeltetés pedig szintén többletköltségekkel jár.

Az oktatási rendszerünk célja, hogy a havi díj a személyi jellegű ráfordításokhoz igazodjon úgy, hogy sokkal több bért spóroljon meg, mint amennyit a rendszer használatáért fizet felhasználónként.

Modulok listája és felhasználási példák

Melyek a legfontosabb modulok, amik elérhetőek oktatási rendszerünkben? Mely felhasználási területei lehetnek egy egyedi oktatási rendszernek? Az alábbiakban ismertetjük a legfontosabb funkciókat.

Személyes tréningek lebonyolítása

Akkor is hasznos oktatási rendszerünk, ha személyes oktatást bonyolít le. Ilyenkor a képzési igazolások valamint a tesztek lebonyolításában segít az oktatási platform.

Vállalati hírek megosztása

A rendszerben lehetőség van vállalati kommunikációra is. Ez a belső chaten, chat csoportokon keresztül történhet, de lehetőség van posztok létrehozására, valamint azok kommentelésére is.

Külső fizetős képzések lebonyolítása

Ha Ön oktatással foglalkozik, akkor ez a leginkább Önnek való terület. Hiszen alkalmazásunkba integrálható számlázási valamint fizetési rendszerekkel külső képzéseket bonyolíthat le könnyedén.

Online képzések lebonyolítása

Az elmúlt években az egyik legnagyobb hangsúlyt kapta az oktatási rendszerekben az online képzés biztosítása. Legyen az Zoom, Vimep, Brightcove vagy Teams integráció, esetleg előre felvett videók.

Vállalati mobil alkalmazás

Egyedi rendszerünk része az Android valamint IOS platformokra fejlesztett alkalmazások is. Ennek segítségével használhatjuk a natív értesítéseket, amivel az oktatási rendszer sokkal jobb élményt tud nyújtani.

Külső integrációk

Amennyiben SAP, Barion vagy éppen videoplatform integrációra van szüksége, akkor is könnyedén használhatja rendszerünket. Modularitásunknak köszönhetően szinte bármilyen harmadik szolgáltatót könnyedén be tudunk csatolni.

Tesztek és vizsgák összeállítása

Legfontosabb modulunk a tesztek és a vizsgák összeállítására jött létre. Ennek köszönhetően az alkalmazással online lehetséges vizsgáztatni: egyválasztós, többválasztós, kifejtős vagy párosítós kérdés típusok érhetőek el, automatikus teszt javítással, értesítésekkel. A teszteknek beállítható kérdés valamint válaszlehetőség keverése is adott, továbbá kérdésbankokat hozhatunk létre. Beállítható, hogy mennyi idő van az egyes kérdések megválaszolására, valamint azt, hogy mekkora rontási értéket fogadunk el.

Tudásfejlesztő anyagok

Nem csak képzések lebonyolítására van lehetőség, hanem tudásfejlesztő tananyagok létrehozására is. Ennek lényege, hogy a felhasználók hozzáférhetnek egy cikkbázishoz, melyet elolvashatnak, letölthetnek. Ezen cikkek tagekkel és címekkel vannak ellátva, hogy jól kereshetőek legyenek. A vállalati tudásmenedzsment hihetetlenül fontos, ennek az alapja, hogy az egyes anyagok összeszedetten álljanak rendelkezésre, és szükség esetén a munkavállalóknak és a felhasználóknak gyorsan rendelkezésre álljanak.

Megvásárlási lehetőségek

Egyszeri díjas konstrukció

Egyszeri díjas konstrukcióban lehetőség van bármilyen oktatási rendszer egyösszegű lefejlesztésére. Ezt akkor javasoljuk, ha teljesen egyedi webfejlesztési projektben gondolkozik, vagy éppenséggel Ön szeretné bérbe adni az alkalmazást partnerei részére.

Bizonyos esetekben jobban megéri egyszeri díjas fejlesztést megrendelni. Ilyen esetek, amikor olyan mennyiségű felhasználóra számít, amennyi már nem lenne gazdaságos havi díjas rendszer esetén, vagy annyira egyedi az elképzelés, hogy nem érdemes az alaprendszerünk felhasználásából kiindulni.

Bérelhető konstrukció

Számos egyedi oktatási rendszerfejlesztési projektet követően létrehoztunk egy teljesen új, saját keretrendszert, mely a korábbiakban megvalósított elképzelésekből áll össze. Tervezőként vettünk részt jónéhány fejlesztési projektben, melynek többlettapasztalatából létrehoztunk egy oktatási alaprendszert. Ez az oktatási rendszer a hagyományosan bérelhető LMS rendszerektől eltér, hiszen mi az egyedi szoftverfejlesztésekben hiszünk, az az alapelvünk, hogy az igényeket az egyedi fejlesztések sokkal professzionálisabban szolgálják ki, mint az elérhető dobozos megoldások.

Azonban ennek az alaprendszernek köszönhetően egy egyedi oktatási rendszert alig egy hét leforgása alatt el tudunk készíteni, be tudjuk építeni a szükséges extrákat, egyedi funkciókat, valamint személyre tudjuk szabni a rendszert. Ennek köszönhetően egyedi oktatási rendszert kaphat annyi idő alatt, mint egy dobozos rendszer fejlesztése.

A bérelhető konstrukció árazását tekintve mindig rendelkezik egy minimum havi díjjal. A havi díj pontos összege pedig a regisztrált felhasználók számától függ, amely havi díj nem lehet alacsonyabb a minimum havi díj összegétől.

Referenciák

Büszkék vagyunk arra, hogy számos cégnek segítettünk egyedi oktatási rendszer fejlesztésében, vagy éppen üzemeltetéssel egybekötött bérbeadásban. Az elmúlt évek alatt fejlesztettünk már ügyvédeknek oktatási rendszert, orvosoknak medutainment keretrendszert, vagy éppen sporteszközgyártónak több kontinensre kiterjedő vizsgáztatási platformot.

Segítségre van szükséged projekteddel kapcsolatban?

Beszéljünk!
1

Válogassa össze, hogy milyen funkciókra lenne szüksége!

Az alábbi kalkulátor segítségével összeállíthatja, hogy milyen funkciókra lenne szüksége az LMS rendszerében. Az összeállítást küldje be nekünk, hogy egy árajánlatot adhassunk önnek az alapján.

Felhasználók részére szolgáló funkciók

Fizetős képzések esetén javasolt funkciók

Tesztekhez és vizsgázáshoz javasolt funkciók

Adminisztrátoroknak javasolt funkciók

2

Szuper! Ha összeválogatta a funkciókat, küldje el nekünk!

A felhasználás részletei

Felhasználók száma *

Megvásárlási konstrukció *

Kapcsolati adatok

Munkatársaink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kacsolatot, hogy árajánlatot adhassunk.

chief executive officer
Gréczi Gergely Chief Executive Officer & Founder at WebOrigo

Gyakran Ismételt Kérdések

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

További ajánlott termékeink