Hogyan válasszuk ki a megfelelő felhőszolgáltatást a vállalkozásunk számára?

Feltöltés dátuma:

A felhőtechnológia lehetővé teszi a számítástechnika decentralizálását akár vállalaton belül. Ez jóval olcsóbb megoldást is jelenthet, mint egy saját infrastruktúra létrehozása, azonban szolgáltatót választani először nehéznek tűnhet. Lássunk néhány fontos szempontot, cikkünkből megtudhatja, hogyan válasszuk ki a megfelelő felhőszolgáltatást a vállalkozásunk számára.

Adatbiztonság
 

Az adatok biztonsága óriási jelentőséggel bír a vállalkozások számára.

Nem árt kutatást végeznie, hogy az egyes vállalatok hogyan védik a felhőben tárolt adatokat. Néhányuk fejlettebb funkciókat használ, mint mások. Ha aggódik a biztonság miatt, érdemes lehet biztonságosabb szolgáltatóra váltanunk. Egyes cégek számos megoldással rendelkeznek a hackelés megakadályozása érdekében. Ezáltal az ügyfelek biztonságban érezhetik az adataikat.

 

Skálázhatóság

A felhőben működő erőforrások egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy hardverberuházás nélkül, bármikor növelhető vagy csökkenthető a felhasználásra kerülő informatikai kapacitás. Ez a gyártás vezérlését, támogatását is nagy mértékben skálázhatóvá teszi.

A vertikális skálázással a processzorok számát, a memória és a tárhely mennyiségét, vagyis egy adott szerver teljesítményét lehet megnövelni – persze egy adott mértékig. Ezután következhet a horizontális skálázás, ami a szerverek számát növeli vagy csökkenti. A diagonális skálázás pedig e két módszer kombinációját jelenti.

 

Költségek

Minden cég más költségeket számít fel bizonyos felhőszolgáltatásokért. Ez a vállalkozásoknak mindig állandó azaz fix költsége lesz. Érdemes időt szánni annak megvizsgálására, mennyibe kerülne ez a cégnek. Olykor sok költséget okozhat a jövőben, ha a legolcsóbb mellett tesszük le a voksunk.

Költséghatékony olykor a használat alapú szolgáltatás választása. Ezek csak attól függően számítanak fel díjat, hogy mennyit használjuk a felhőt.

 

Ügyfélszolgálat

Ha jól felépített felhőszolgáltatást kapunk, alapvetően keveset kell majd az ügyfélszolgálattal beszélnünk. Hasznos lehet utánajárni, hogy bizonyos szolgáltatók milyen minőségben támogatják az ügyfelekkel való kommunikációt, amennyiben probléma merül fel, majd hogyan tudnak gyorsan és ténylegesen segíteni.

 

Sebesség

A legtöbb vállalatnak nincs szüksége nagy sebességre ahhoz, hogy mindent online végezzen, de megtörténhet, hogy az ügyfelek egyes dolgokat nehezebben tudnak letölteni, vagy akár saját tartalmat feltölteni.
 

Mindezt összegezve tehát érdemes felhőalapú szolgáltatásba fektetni, ezzel minimalizálva néhány költséget, kellően rugalmas, optimalizált és hatékony hátteret biztosíthatunk a cégünk számára.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Arculattervezés – miért fontos a jó logó?

Coca-Cola, Apple, McDonald’s, Nike… Sikeres cégek, legendás logóval. Az emberek többsége jól ismeri ezeket a jelképeket, jelentőségük viszont az arculattervezésnek köszönhetően még nagyobb, mint gondolnánk.

Top 6 legnépszerűbb webdesign trend 2022-ben

A webdesign követi a társadalom és a technológia trendjeit. Mivel az interneten eltöltött idő folyamatosan növekszik, a mai weboldalaknak vonzónak, hozzáférhetőnek és könnyen navigálhatónak kell lenniük.
2022-ben a WebOrigo design csapata a szabadság légkörét várja a webdesign területén. „2022-ben webdesignerként az a feladatunk, hogy játékosak legyünk, és megkérdőjelezzük a konvencionális határokat. A weboldalak mesterséges valóságába egy emberi minőséget csempészve kiemelkednek a tömegből.” Ha inspirációra van szüksége 2022-es weboldal fejlesztési projektjeihez, olvasson tovább.