Különleges domain nevek: .cloud, .space, .shop? Mennyire elterjedt?

Feltöltés dátuma:

A domain nevek végén található rövidítés egyfajta besorolást mutat meg. Ilyen például a „.org” amely szervezetet jelöl vagy a „.com”, amely pedig kereskedelmi tevékenységre mutat rá. Országra mutató végződések is vannak, ilyen a nálunk használandó „.hu” végződésű domain nevek. Manapság már mindenki egyedi szeretne lenni valamilyen módon, így elterjedtek az egyedi domain név végződések is (például: „.pizza”). Az internetes világhatóságtól (ICANN) lehet igényelni és jó mélyre kell nyúlni a zsebünkbe, hogy ilyenünk lehessen. Cikkünkben a különleges domain nevek témáját járjuk körbe. 

Személyre szabott

Korábban még nem tulajdonítottak különösebb figyelmet a domain neveknek a webfejlesztésben, azonban napjainkra kinőtte magát a dolog és már egyfajta identitást fejeznek ki a különböző nevek és végződések is. Egyelőre még nem feltétlenül jelent előnyt egy egyedi domain név, ugyanis a Google is jelezte, hogy nem ez alapján rangsorol, hanem tartalom alapján. Azonban, ha a találatokról beszélünk egy speciális domain név végződéssel jó eséllyel kerülünk előtérbe akkor, ha valaki specifikusan keres.

.shop

A .shop végződésű domain nevekkel a vállalkozások jelezni kívánják, hogy üzleti életre nyitottak. Alapvetően észre sem vesszük, hogy mennyire nagy nevek használják ezt a végződést, de például a Netflix-hez kötődő Netflix-es ruházati termékeket áruló webshop is ezzel végződik. Beszélhetünk még az Apple-ről, az Amazon-ról vagy a Converse-ről is akár.

.cloud

A .cloud végződésű domain nevek, bár bőven van belőlük egyelőre még nem lehet köztük nagyobb nevű vállalkozást megtalálni. A .cloud domain névvel végződő weboldalak körében főleg azért terjedt el ennek a végződésnek a használata, mert a felhőszolgáltatások határozottan a jövőnket fogják képzeni és ezzel a végződéssel már leteszik a voksukat mellette. Amennyiben valaki új terméket vagy szolgáltatást hozott létre, a. cloud jelzéssel jelezheti, hogy ő mennyire eredeti és új is valójában. Ennél a végződésnél előtérbe kerül a jövőorientált szemléletmód.

.space

A .space domain név végződéssel a használóik célja, hogy megmutassák a világnak a kreatív, újító és nyitott szemléletmódjukat. A domain végződés lehetővé kívánja tenni, hogy a használók a saját érdeklődésüknek megfelelő webes környezetet hozzanak létre. Azoknak ajánlják a .space domain név végződés használatát akik írók, tervezők, szabadúszók vagy más egyéb kreatív tevékenységet végeznek és újítók és azoknak is természetesen akik űrkutatással foglalkoznak.

Tehát ezek a domain név végződések összességében még nem teljesen elterjedtek, vannak nagyobb márkanevek, amelyek az egyiket, másikat használják, de még nem robbantak be teljes mértékben a köztudatba úgy, mint például egy .com végződés. Az, hogy a jövőben mennyire lesznek  népszerűbbek az egyelőre a jövő kérdése.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.