Milyen konverziónövelő eszközöket alkalmazhatnak a webshopok

Feltöltés dátuma:

Napjainkban a konverziónövelő eszközök kardinális kérdést jelentenek egy webshop esetében. Egy vásárlás esetében fontos, hogy a lehetséges lépések gondosan meg legyenek tervezve a webshop kezdőlapjától egészen a pénztárig való eljutásig. A cél, hogy a webáruházban kalandozó személy minél többet nézelődjön, minél több aloldalra és ezen belüli részekre is eljusson. 

Milyen konverziónövelő eszközöket alkalmazhatnak a webshopok?

 

CTA, vagyis Call To Action: ez egy elengedhetetlen eszköze a webshopoknak, a forgalmat ez fogja átváltani bevétellé (pl.: „megveszem”). De ha sürgősségi érzettel akarjuk növelni a bevételt és így elérni, hogy egy személy nyomást érezzen és vásároljon, akkor egy jól elhelyezett visszaszámláló és „megveszem most” CTA képes kifejteni a megfelelő hatást. Szintén hatásos CTA az „egykattintásos fizetés”, amivel megspórolja a vásárló a kosárhoz vezető utat és rögtön fizethet.

 

Az SSL technológia azért hasznos egy webshop számára, mert titkosítja a látogató fizetési adatait és az ezt a technológiát használó webáruházak minősítettnek számítanak. Márpedig a minősített weboldalakat a Google előnyben részesíti és sokkal jobb pozícióba kerülhetnek az organikus találatok között. Továbbá a látogatók megbízhatóbbnak tudják be az oldalakat, amelyek védik az adatait és sokkal hajlandóbbak a vásárlásra.

 

A játékok is konverziónövelést tudnak produkálni, például akkor, ha egy szerencsekerékkel kuponokat lehet kipörgetni. Mással is lehet kupont szerezni az igaz, de itt játszani kell és van, hogy a potenciális vásárló nem fog nyerni. Az is megtörténhet, hogy nem elégedett a kuponnal és így nem fog vásárolni. Viszont vissza fog térni az oldalra újra pörgetni addig míg nem tud megszerezni egy számára megfelelő kedvezményt és így tovább.

 

További eszközök is léteznek, mint például a jól megválasztott termékkép fontossága vagy egy pozitív termék értékelés megjelenítése stb. Viszont térjünk rá az egyik, még újdonságnak számító konverziónövelő eszközre a webfejlesztésben: az alkurobotra/alkubotra.

 

Az alkubot célja, hogy vásárlásra ösztönözze a vásárlót úgy, hogy a hagyományos alkudozás lehetőségét a virtuális térbe emeli. Az alkubotot demo módban is ki lehet próbálni, hogy lássuk hogyan működik. Személy szerint én le akartam alkudni egy 7500Ft-os pólót 5000 Ft-ra. Először 3000Ft-al próbálkoztam, de komolytalannak nevezett a bot, utána belelendültünk a folyamatos alkudozásba, de 10%-os engedmény volt az utolsó, amit engedett. Végül kupon formájában ajánlotta fel a 10%-ot számomra. Azért okos ez a konverziónövelő eszköz, mert azt tudni, hogy egy utolsó ajánlata van az alkubotnak, azt éreztette velem, mint potenciális vásárlóval, hogy akkor ez tényleg egy értékes termék és már így is ennyit sikerült elérnem, hogy jobb áron vehetem meg.

 

Összefoglalva, több olyan eszköz is van, amely rendkívül sikeresen célozza meg a konverziónövelést. A vásárlók nem szeretik azt érezni, hogy lemaradnak valamiről vagy hogy ha ezt most nem lépik meg (nem vásárolnak), akkor örökre elbukták azt a remek terméket a remek X %-os kedvezményével.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.