Óvakodjon a WebOrigo-t megszemélyesítő csalóktól

Feltöltés dátuma:

Tudomásunkra jutott, hogy gátlástalan személyek meggyőző átverések létrehozására használják cégünk nevét és logóját. Ezek a csalók gyakran használnak megtévesztő e-maileket, hamis weboldalakat vagy közösségi média profilokat, amelyek megpróbálják utánozni hivatalos csatornáinkat. Céljuk az, hogy a felhasználókat érzékeny személyes adatok, például bejelentkezési adatok, pénzügyi adatok vagy egyéb bizalmas adatok kiadására csábítsák.

Egy olyan korban, amikor a digitális interakciók uralják mindennapi életünket, az online csalások veszélye egyre inkább elterjedt. Sajnos a csalók új taktikákat alkalmaznak, többek között a miénkhez hasonló, jó hírű cégek nevét és logóját használják a gyanútlan emberek megtévesztésére. Ma egy aggasztó tendenciára szeretnénk rávilágítani: a csalók arra használják ki a márkánkat, hogy személyes adatok megosztására csábítsák a felhasználókat. Emellett olyan eseteket fedeztünk fel, amikor csalók a WebOrigo képviseletének álcázásával WhatsAppon keresztül kerestek meg magánszemélyeket.

Közösségünk számára létfontosságú, hogy éber maradjon, és ellenőrizze a WebOrigótól származónak mondott kommunikáció hitelességét. Ne feledje, soha nem kérünk bizalmas információkat e-mailben vagy közösségi média platformokon.

Csaló weboldalak

A csaló weboldalak célja, hogy a látogatókat személyes adatok, pénzügyi adatok vagy bejelentkezési adatok megadására csábítsák, jellemzően úgy tervezik, hogy jó hírű vállalkozásokat vagy szolgáltatásokat imitáljanak. Ezek a megtévesztő webhelyek gyakran kifinomult taktikát alkalmaznak, például hamis logókat, meggyőző domainneveket és meggyőző tartalmakat, amelyek a hitelesség illúzióját keltik. Ha a felhasználók egyszer áldozatul esnek ezeknek a módszereknek, személyazonosság-lopásnak, pénzügyi veszteségnek vagy más rosszindulatú tevékenységeknek válnak kitéve.

Jelenleg tudunk néhány olyan weboldalról, amelyek a WebOrigo nevének és logójának felhasználásával próbálják átverni a magánszemélyeket:

  • http://WebOrigo.cc
  • https://newline.live

Ezek az oldalak semmilyen módon nem állnak kapcsolatban cégünkkel! Ha bárki kapcsolatba lép Önnel, aki ezekre vagy bármely más gyanúsnak tűnő weboldalra hivatkozik, lépjen kapcsolatba velünk hivatalos weboldalunkon, a weborigo.com-on!

WhatsApp átverések: A megtévesztés új határa

Az e-mail és a hamis weboldalak mellett a csalók most már a népszerű üzenetküldő platformokat, például a WhatsAppot is kihasználják, hogy közvetlenül elérjék az egyéneket. Ezek a csalók ügyfélszolgálati vagy HR-képviselőnek adhatják ki magukat, csábító ajánlatokat vagy sürgős segítséget kínálva, miközben személyes adatokat kérnek. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a WebOrigo nem kezdeményezi az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételt WhatsAppon keresztül személyes vagy érzékeny ügyekben.

Hogyan ismerjük fel és kerüljük el az átveréseket: Felhívás az éberségre

  • Ellenőrizze a feladó e-mail címét: Mindig vizsgálja meg a feladó e-mail címét. A WebOrigo legális kommunikációja hivatalos domainekről érkezik, és arra biztatjuk, hogy minden gyanús e-mailt jelezzen az ügyfélszolgálatunknak.
  • Webhely URL-címek ellenőrzése: Mielőtt bármilyen linkre kattintana, vigye a gépet a link fölé, hogy lássa a cél URL-címét. A hivatalos WebOrigo-weboldalak mindig biztonságos kapcsolattal rendelkeznek (https://) és megfelelnek a hivatalos domainünknek.
  • Ne ossza meg személyes adatait: Legyen óvatos a személyes adatok megosztásával, különösen kéretlen üzenetekre adott válaszként. A WebOrigo soha nem kér érzékeny információkat a közösségi médián vagy üzenetküldő alkalmazásokon keresztül.
  • Lépjen velünk közvetlenül kapcsolatba: Ha gyanús üzenetet kap, ellenőrizze annak jogszerűségét, és lépjen kapcsolatba közvetlenül a WebOrigóval hivatalos csatornáinkon keresztül. Ne használja a megkérdőjelezhető üzenetben megadott elérhetőségeket.
  • Oktassa magát és másokat: Terjessze az ilyen csalásokról szóló ismereteket barátai, családtagjai és kollégái körében. Az oktatás hatékony eszköz a csalások áldozatává válás megelőzésében.

Elkötelezettségünk az Ön biztonsága iránt

Komolyan vesszük ezeket az ügyeket, és aktívan dolgozunk az ilyen csalások elleni küzdelemben. A WebOrigo elkötelezett a közösségünk biztonságának és védelmének biztosítása mellett. Folyamatosan fejlesztjük biztonsági intézkedéseinket, és együttműködünk a bűnüldöző szervekkel, hogy ezeket a csalókat bíróság elé állítsuk.

Ne feledje, hogy az Ön biztonsága az elsődleges feladatunk. Maradjon tájékozott, maradjon éber, és együtt biztonságosabb digitális környezetet teremthetünk mindenki számára.

Ha valaha is aggályai vannak egy kommunikáció jogosságával kapcsolatban, vagy gyanús incidenssel találkozik, kérjük, azonnal forduljon hivatalos támogatási csatornáinkhoz.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Óvakodjon a WebOrigo-t megszemélyesítő csalóktól

Tudomásunkra jutott, hogy gátlástalan személyek meggyőző átverések létrehozására használják cégünk nevét és logóját. Ezek a csalók gyakran használnak megtévesztő e-maileket, hamis weboldalakat vagy közösségi média profilokat, amelyek megpróbálják utánozni hivatalos csatornáinkat. Céljuk az, hogy a felhasználókat érzékeny személyes adatok, például bejelentkezési adatok, pénzügyi adatok vagy egyéb bizalmas adatok kiadására csábítsák.

10 gyakori SEO hibák elkerülése az e-kereskedelemben

A keresőoptimalizálás (SEO) kulcsfontosságú minden e-kereskedelmi vállalkozás sikeréhez. Ez a kulcsa annak, hogy webáruháza jól szerepeljen a keresőmotorok találati listáján, vonzza az organikus forgalmat, és végső soron az eladásokat. Vannak azonban olyan gyakori SEO hibák, amelyeket az e-kereskedelmi vállalkozások gyakran elkövetnek, és amelyek akadályozhatják növekedésüket és sikerüket. Ebben a cikkben 10 ilyen gyakori SEO hibát emelünk ki, és betekintést nyújtunk abba, hogyan kerülheti el őket.