TikTok, mint új platform lehetőségei

Feltöltés dátuma:

Valószínűsíthetően senkinek nem kell bemutatni a TikTok-ot és az azt körülvevő kultúrát és kultuszt. Az alkalmazás világszintű terjedését a 2018-as évnek köszönheti, azóta pedig az élére tört a hozzáférhető alkalmazások körének és jelenleg is tartja élbeli pozícióját. Az applikáció kulcsa a rövid, de szinte számszerűsíthetetlen videók léte, amellyel a felhasználók egyszerre tartalom szolgáltatók és fogyasztók. Cikkünkből megtudhatja a TikTok legfontosabb lehetőségeit. 

Milyen lehetőségek rejtőzhetnek, egy elsősorban fiataloknak szánt applikációban?

SZÓRAKOZÁS

Alapjaiban véve a szórakozás, mint lehetőség sem elfelejtendő célja az applikációnak (főleg egy járványhelyzet idején). Minél szórakoztatóbbnak van feltűntetve egy alkalmazás, annál nagyobb letöltést generálhat. A TikTok maga, már így is hatalmas nagy népszerűségnek örvend főleg a „fiatalok” körében, de az idősebb korosztályt is erősen kezdi megnyerni magának. Tehát az a tény, hogy hosszú időre képes lekötni és szórakoztatni a felhasználót (hiszen személyre szabható), már önmagában hatalmas potenciált jelent.

TÁJÉKOZÓDÁS

Bár a felhasználóknak nem ez a platform a fő információforrás, azért a TikTok mindenképpen szolgálja a tájékozódást a világ hírei között. Az sem újdonság, hogy egyes megosztóbb híreket felkap a felhasználósereg, hogy kiálljanak egy adott ügy mellett vagy ellenezzék azt. Fontos tehát megjegyezni, hogy a TikTok, mint alkalmazás a tájékozódásnak is tered ad főleg olyan felhasználók számára, akik nem preferálják az írott sajtót.

KARRIER

Napjainkban azért tömegesen bukkannak fel a tehetségesebbnél, tehetségesebbnek tartott énekesek, táncosok, művészek. Mivel ez tény, az is tény, hogy éppen ezért nehéz az ilyen egyéneknek kitűnniük a tömegből. Erre például tökéletes a TikTok, ugyanis itt bárki meg tudja mutatni, hogy miben tehetséges és ha megfelelően van tálalva és kis szerencsével felkapják egy személy alkotását, úgy van esélye arra, hogy az „5 perces hírnév” -ből kitörjön és véghez vigye vágyott karrierterveit.

HIRDETÉS, HIRDETÉS, HIRDETÉS…

Utoljára maradt az applikációban rejlő legerősebb lehetőség: a promóció. Mivel az alkalmazásban hirdetések, reklámok jelennek meg, így elég erős befolyást tud ez gyakorolni a fiatal felhasználókra. Legyen szó étteremről, kávézóról vagy bármilyen termék márkájáról és egyéb szolgáltatásokról, nagy potenciált rejt magában a TikTok-on történő hirdetések megjelenítése.

Összességében maga a platform és a vele járó lehetőségek, egyelőre főleg azon egyéneknek fogja a tetszését elnyerni, akik egyrészt pusztán a szórakozás kedvéért töltik le az alkalmazást vagy azért, hogy sikeresen el tudjanak adni valamit, nevezetesen egy terméket, szolgáltatást vagy esetleg önmagukat.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.