online bankkártyás fizetés

Online bankkártyás fizetés

Az online bankkártyás fizetésről

A bankkártyás fizetés továbbra is fénykorát éli, mára azonban nagy szerepet kaptak az online fizetések is, amik a régi hiedelmekkel szemben teljes mértékben biztonságosak és megbízhatóak. Vállalkozásunk számos szolgáltatóval áll kapcsolatban, mint a Revolut, PayPal, Stripe, Paylike, Barion, Borgun vagy a SimplePay. Az online fizetési rendszerek bevezetését javasoljuk bármilyen egyedi szolgáltatáshoz vagy webshophoz.

Az online bankkártyás fizetés előnyei

Ezen funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy webshopban a vásárlási folyamat a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Nem kell külön átutalásokat indítaniuk, hanem a weboldalon vagy egy fizetési oldalra átirányítva rugalmasan, pillanatok alatt elintézhetik a tranzakciót. Az a veszély sem áll fenn, hogy esetlegesen elírják valamelyik adatot – például a számlaszámot –, ezáltal pedig kellemetlenségek merülnek fel.

A webshop (kereskedő) birtokába kizárólag a vásárlóval, vásárlással, termékekkel/szolgáltatással kapcsolatos adatok jutnak, a bankkártya adatokat csupán az online fizetést biztosító szolgáltató kapja meg, ez pedig maximális biztonságot nyújt a vevő számára.

A kereskedő javarészt egyből megkapja az adott összeget, nem kell akár napokat várnia és levelezgetnie a vásárlóval a fizetés esedékessége miatt. Mindez azt jelenti, hogy az online bankkártyás fizetés egyszerű és kényelmes megoldást jelent a vállalkozó és az ügyfelei számára egyaránt.

Technológia

Befoglalásos fizetés

A befoglalásos fizetés (capture payment) lényege az, hogy egy nagyobb összeget zárolnak, majd ezt később elengedik. Klasszikus példa erre az autóbérlő szolgáltatók, akik fenntartanak a kocsi visszaadásáig egy nagyobb összeget fedezetként.

Visszatéréses fizetés

Visszatéréses fizetés (token payment) esetén lehetőségünk van arra, hogy a későbbiekben külön engedély nélkül vonjunk le a vásárló kártyájáról pénzt. Klasszikusan az ilyen rendszerek az előfizetéses szolgáltatások.

Egyszeri fizetés

Egyszeri fizetés (one-time payment) használnak a szokásos webshopok. Ez a klasszikus, hagyományos fizetési modell, amikor a kártyaadatok megadását követően lehetőségünk nyílik a fizetésre, de utólagosan már ehhez nem fér hozzá senki.

A fizetés folyamata

A vásárló összeállítja az igényének megfelelő termékekből álló kosarat a webshopban, megadja a szállításhoz szükséges információkat, majd a fizetési módnál kiválasztja a bankkártyás fizetést. Ezután átirányításra kerül egy fizetési oldalra, ahol a választott fizetési szolgáltatás felületén kell megadni a kártyájának adatait (név, kártyaszám, lejárat, 3 jegyű CVC vagy CVV érvényesítési kód). Ilyenkor a rendszer egy azonosító tokent generált, melyet meghívva a későbbiekben külön adatok megadása vagy jóváhagyás nélkül vonható le pénz. Ezt követően megtörténik az online engedélykérés a kártya elfogadására. Ha ez sikeres volt, megtörténik a tranzakció. Végül a rendszer visszairányítja a vásárlót a webshopba, ahol a tranzakció eredményességéről értesítést kap – az áruház felületén, illetve emailben egyaránt.

Biztonság

Bármelyik szolgáltatót is választja, garantált, hogy az online kártyás fizetés teljes mértékben biztonságos, és kártyaadatai maximális védelemben részesülnek a legújabb technológiák alkalmazásának hála. A különféle szolgáltatók különféle megoldásokkal törekednek arra, hogy illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá az ügyfelek információihoz.

Elfogadott kártyák

Online bankkártyás fizetés esetén különféle kártyatípusok használatára adódik lehetőségünk. Ezek közé tartoznak a VISA dombornyomott kártyák, a VISA Electron kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), a V PAY kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), a MasterCard dombornyomott kártyák, a MasterCard Electronic kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), a Maestro kártyák (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint a kizárólag internetes fizetésre kibocsátott kártyák is.

A legtöbb szolgáltató elfogadja az Apple Pay, Google Pay fizetési megoldásokat, valamint a ritkább, főleg Európán kívül használt kártyákat, mint az American Express, Diners Club, vagy a JCB.

Online fizetési tanácsadás

Szintén igénybevehető tanácsadási szolgáltatásunk, hogy eligazítsuk partnereinket a kártyás fizetési szolgáltatók, valamint a fintech megoldások között. Egy-egy szolgáltatás között az árkülönbség akár három- vagy négyszeres is lehet, így nagyon fontos a körültekintő kiválasztás. Ebben tudunk segíteni partnereink részére, egy online tanácsadás keretében.

Referenciák

Az elmúlt években számtalan cég részére integráltunk online kártyás fizetési megoldást. Akár webáruházba, akár egy integrált alkalmazásba, egy a megfelelő fizetési modellt kiválasztva többszörös árbevétel érhető el.

Segítségre van szükséged projekteddel kapcsolatban?

Beszéljünk!

Gyakran Ismételt Kérdések

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

További ajánlott termékeink