Top 6 legnépszerűbb webdesign trend 2022-ben

Feltöltés dátuma:

A webdesign követi a társadalom és a technológia trendjeit. Mivel az interneten eltöltött idő folyamatosan növekszik, a mai weboldalaknak vonzónak, hozzáférhetőnek és könnyen navigálhatónak kell lenniük.
2022-ben a WebOrigo design csapata a szabadság légkörét várja a webdesign területén. „2022-ben webdesignerként az a feladatunk, hogy játékosak legyünk, és megkérdőjelezzük a konvencionális határokat. A weboldalak mesterséges valóságába egy emberi minőséget csempészve kiemelkednek a tömegből.” Ha inspirációra van szüksége 2022-es weboldal fejlesztési projektjeihez, olvasson tovább.
 

Fő szempontok:

1. Inkluzív (befogadó) design

Az inkluzív design egy márka grafikus nyelvezetét jelenti, amely minden nemhez, kultúrához és nézőponthoz illeszkedik. Kezdenek megjelenni a nemek szempontjából semleges képek és illusztrációk a weboldal készítés terén. A számítógépes játékok világának avatárjai és karakterei megjelennek a weboldalakon. Az inkluzív webdesign a webes termékeket az emberi igények teljes spektrumára optimalizálja. Ahelyett, hogy egyetlen, mindenki számára megfelelő megoldást hozna létre, a különbözőség tudatában jár el.

 

2. Történetmesélés 

A történetmesélés vagy a „narratív vizualizáció vizuális elemek sorozatát jelenti. Időrendi sorrendben jelennek meg, és konkrét üzenetet közvetítenek a weboldal látogatói számára. A történetmesélés, mint webdesign stílus jellemzői például a következők:
- különböző animációkon keresztül megjelenő képek és szövegek
- nagy közeli felvételek
- nagyméretű tipográfia
- gyenge megvilágítású képek,
- lágy és sima átmenetek
Az ilyen elemek lehetővé teszik a weboldal látogatójának, hogy a maga módján navigáljon. Meglehetősen személyre szabott élmény bontakozik ki ezzel a webdesign megközelítéssel.

 

3. Tipográfia – Nagyobb és merészebb

Amikor egy webhelyen nincsenek képek vagy grafikák, a tipográfia válik a weboldal vizuális fókuszpontjává. Ilyen esetekben jelentősége van a betűtípus választásnak. Meghatározza azt a hangvételt, amit a látogatók elvárhatnak a weboldaltól. Megeshet, hogy a nagy és merész típusok hosszan tartó benyomást keltenek, amellyel a weboldal kitűnik a tömegből.

 

4. Absztrakt illusztrációk

Az illusztrációk jól jönnek, ha a domináns digitális környezet megkérdőjelezéséről van szó, melynek hagyományos összetevője a fényképészet. Ezzel szemben az izgalmas, organikus textúrák kézzel készített megjelenést és hangulatot kölcsönöznek a webdesign-nak. A kézzel rajzolt firkák által az ismerősség érzése hatja át a weboldalt. Lehetőséget kínálnak a webdesignereknek a különböző médiumok keverésére, azaz várhatóan érdekes és meglepő eredmények születhetnek a honlap készítés területén ezzel a módszerrel.

 

5. Meghatározott vonalak

A félkövér fekete vonalak visszatértek a játékba. A webdesignerek ezeket használják a weboldal készítés során a bekezdések, szakaszok és termékgalériák körülhatárolására. Ez látványosabb súlyt és stílust eredményez. A vonalazás által biztosított dinamikus rácsok egyedivé teszik a weboldal megjelenését és hangulatát, illetve egyfajta fizikai érzetet is kölcsönöznek neki. Majdhogynem egy újsághoz vagy magazinhoz teszik azt hasonlóvá. 

 

6. Vízszintes görgetés

A vízszintes görgetés lényege, hogy meglepje a felhasználót. Ezt úgy érhető el, hogy szembe megyünk a hagyományos, intuitív függőleges navigációval. Az oldalirányú navigáció a weboldal készítésben szórakoztató és lenyűgöző interakciót biztosít a szövegek és képek között. Ezáltal a webáruház vagy honlap emlékezetesebb benyomást kelt. Vannak speciális témák és területek, amelyek különösen relevánssá és megnyerővé teszik a vízszintes görgetést. Például:
- böngészés online galériákban vagy más katalógusokban,
- térkép felfedezése,
- projektek megértése.

 

Cikkünkben ízelítőt adtunk a 2022-ben várható domináns webdesign trendekről. Mind a hat bemutatott stílus kiváló alapja lehet egy modern, kimagasló színvonalú weboldalnak vagy szoftvernek, feltéve, ha a weboldal készítés során a felhasználói élményre (UX) is kiemelt hangsúlyt fektetnek. 

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az online értékesítést és üzletmenedzsmentet forradalmasítása a mesterséges intelligenciával

Miben tud segíteni az AI, hogy a webshopunk hatékonyabban működjön? A Prodyflow AI-vezérelt megoldásai átalakították a Vivien Vance ruházati márka online értékesítését és üzletmenedzsmentjét. Előrejelző analitikával és automatizálással az AI-alapú forgalom- és készlet-előrejelző rendszerünk optimális készletszinteket biztosít, csökkentve a költségeket és kiküszöbölve a készlethiányt. Az AI chatbot bevezetése lehetővé teszi a Vivien Vance számára, hogy éjjel-nappal személyre szabott segítséget nyújtson, miközben értékes erőforrásokat takarít meg.

A hagyományos finanszírozástól a DeFi-ig: A bankszektor fejlődésének megértése

Az elmúlt években a banki és pénzügyi szféra a technológiai fejlődés és a paradigmaváltás hatására mélyreható átalakuláson ment keresztül. Ennek az evolúciónak az egyik legjelentősebb fejleménye a decentralizált pénzügyek (DeFi) térhódítása, amely megkérdőjelezi a hagyományos bankrendszerek dominanciáját. Ennek az átalakulásnak a megértéséhez fel kell tárni a hagyományos pénzügyek gyökereit, fel kell ismerni korlátait, és fel kell ismerni a DeFi innovatív lehetőségeit.