Az egyedi CMS előnye a dobozos CMS-ekkel szemben

Feltöltés dátuma:

Az általános közhiedelemmel ellentétben a CMS rendszerek segítségével egyedi weboldal készítés is lehetséges, azzal együtt is, hogy sok olyan egyéni webhellyel találkozni, amely nem elégíti ki a vásárlók, felhasználók, ügyfelek igényeit. Ez azért van, mert az „alkotó” nem veszi figyelembe az emberek igényeit és csak egyéni preferencia alapján szerkeszt. Az egyedi CMS rendszerekkel lehetőség van gyakorlatilag bármilyen kinézetű honlapkészítésre.

Áttekintés

Előnyeit tekintve számos előnnyel rendelkezik az egyedi CMS, többek között az, hogy gyorsan szerkeszthető a platform és az üzemeltetésen a jogosultság függvényében szinte bárki szerkesztheti és kezelheti azt. A három legismertebb CMS a Joomla, a Wordpress és a Drupal, amelyeknél igazi mestereknek érezhetjük magunkat.

A dobozos CMS-ek (licences termékek) célja, hogy egyszerre feleljenek meg a lehető legtöbb vállalati igénynek, de ez így túl felületes. A lehető legtöbb funkció elérhető lesz benne és hasznos munkafolyamatokat biztosít, de ezzel együtt járnak a kompromisszumok is, mert olyan funkciók fognak belőle hiányozni, amelyeket egy egyedi CMS-nél meg tudunk oldani magunknak. Az egyedi CMS szoftverekkel ezzel szemben minden igényünket ki tudjuk elégíteni és teljes mértékben testre szabhatóak.

Ha a jelentésekre gondolunk, akkor látjuk, hogy a dobozos szoftverek esetében van egy adott elemzés, de lehet, hogy pont azok az adatok fognak hiányozni belőle, amelyekre szükségünk lenne. Amikor mi szabjuk meg a határokat az egyedi tervezésnél, csak a számunkra releváns jelentések fognak megjelenni a szoftver kimutatásai között.

Egy egyedi szoftverfejlesztés kicsit költségesebb befektetés, mint egy dobozos szoftver esetében, ugyanis számításba kell vennünk a fejlesztési költséget, az üzleti elemzést, a rendszertervezést, a tesztelést és a karbantartást is. A dobozos termékek azért olcsóbbak, mert elosztják a költségeket a sok vásárló között, de ha megfigyeljük a licencdíjat vagy az előfizetés költségeit, akkor rájövünk, hogy nem is akkora az a költségkülönbség, mint amekkorát értékeltünk elsőre.

A testreszabott oldalunk fejlesztése elég sok időt vehet igénybe tényezőktől függően (például: vállalat mérete) de a dobozos szoftverekről is tudni kell, hogy a konfigurációk és egyéb paraméterek miatt, ez sem napok alatt kerül bevezetésre. A bevezetéskor pedig ne felejtsük el a megfelelő képzést és az adatbiztonságot sem, amelyekre egy dobozos szoftvernél különösen odafigyelnek, de a megfelelő kitekintéssel és foglalkozással egyedi CMS-nél is megoldható ezeknek a biztosítása.

Skálázhatóság tekintetében (mennyire rövid idő alatt, mennyire alakítható, változtatható és bővíthető) az egyedi szoftverek esetében lehetővé van téve a funkciók hozzáadása és eltávolítása is igény szerint. A dobozos szoftverek esetében efféle akcióra már ritkább esetben kerülhet sor, ritkán érthető el ez a rugalmasság a licences termékeknél.

Összességében a legjobb döntést a választás során akkor tudjuk meghozni, ha teljes mértékben ismerjük vállalatunkat és pontosan meghatározzuk az elérni kívánt célokat. Azonban meg kell tudnunk határozni azokat az eseteket és területeket, amikor egy dobozos szoftver a megfelelő és azt is, amikor már egyedi szoftverfejlesztést kell bevállalnunk, a hosszabbtávú hasznosulás érdekében.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Podcast: Miközben mi még közjegyzőkhöz rohangálunk, Dubajban már NFT-vel kötnek szerződéseket

A hazai jogrendszer még nem áll készen a blokklánc kezelésére, de minden okunk megvan az izgatott várakozásra. A Mona Lisa fénymásolásáról, a blokkláncon tárolt lakásbérleti szerződésekről, a tokenizált alkoholokról, és arról, hogyan érdemes belevágni az NTF-s befektetésekbe, Gréczi Gergely közgazdásszal, a WebOrigo Magyarország Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.

Ingatlanok tokenizálása: Hogyan alakítják át az NFT-k az ingatlantulajdont

A stabilitásáról és régóta fennálló gyakorlatáról ismert ingatlanipar a nem megmagyarázható tokenek (NFT-k) megjelenésével szeizmikus változást tapasztal. Ezek az egyedi, blokklánc-technológiával működtetett digitális eszközök forradalmasítják az ingatlantulajdonlást azáltal, hogy tokenizálják az ingatlanvagyont. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan alakítják át az ingatlanbefektetések és -tulajdonlás tájképét.