Bővebben az agilis fejlesztésről

Feltöltés dátuma:

Az agilis szoftverfejlesztés különféle alapelveken alapuló módszerek, gyakorlatok összessége. Azon csoportja a szoftverfejlesztési módszereknek, ahol részekre bontják magát a projektet és az egyes fejlesztési ciklusok során törekednek az termékverziókat érintő folyamatos változásán. Az újabb verziók készítése során újabb funkciókkal is bővítik azokat. A szoftverfejlesztés tizenkét alapelven nyugszik, ezeket az úgynevezett Agilis Kiáltvány rögzíti. Cikkünkben az agilis fejlesztésről olvashat bővebben.

Mik a lehetőségek?

Agilis szoftverfejlesztési módszerből több is létezik, ilyen például a Crystal, az Extreme Programming, a Lean, a Srcrum vagy a Kanban. Az, hogy melyiket érdemes választani, az a vállalati céloktól függ és azt fontos megjegyezni, hogy olyan nincs, hogy két ugyanolyan projekt.

Hogy néz ki az agilis szoftverfejlesztés?

Ez egy iteratív folyamat: átfedi egymást a specifikáció, a tervezés, a fejlesztés és a tesztelés folyamata. Magát a szoftvert lépésekben gondolkodva fejlesztik, nem egyszerre, egységesen. Az iteratív kifejezés azt takarja, hogy egy folyamatot újra és újra végig kell járni azért, hogy a lehető legjobb megoldás születhessen meg. Aprólékosság jellemzi, ugyanis a részekre és lépésekre bontással lehet elérni, hogy minél hibátlanabb legyen a végeredmény.

Azért lehet jobb az agilis szoftverfejlesztés más, hagyományosnak tekinthető módszerektől, ugyanis ez egy felhasználóbarát munkát kínál. Ahogy piacra kerül a szoftver rövid időn belül, a felhasználói visszajelzésekből és a statisztikákból tanulva, ezekhez hű szoftvert készítenek. Ennek köszönhetően a szoftver sokkal jobban igazodik a célcsoporti igényekhez, mint más hagyományos módszerekkel készült termék.

Azért ne legyenek tévhiteink! Ez nem egy félkész termék, hiszen már el van látva alapból bizonyos funkciókkal. Igaz, hogy kevés funkcióval rendelkezik, de a felhasználók már tudják alkalmazni és visszajelezhetnek róla, amit később beleépítenek a szoftver újabb verziójába.

Beszéljünk a pénzügyekről: az agilis módszerrel lehet pénzt spórolni, de nem közvetlen módon. Ugyanis lehetővé teszi, hogy csak olyan funkciók kerüljenek a szoftverbe, amelyek valóban szükségesek, tehát feleslegesen nem fog folyni a pénzünk. Mivel a célcsoportot is megismerjük a folyamatok során, így a marketing kampányok is célcsoporthűek lehetnek és ilyen módon tudunk sok pénzt megspórolni. A módszertan nem kerül semmibe az alkalmazónak, azonban a termék vagy maga a projekt az a komplexitás mértékétől függ.

Összességében a türelem az tényleg rózsát terem, azoknak lehet hasznos az agilis szoftverfejlesztés, mint módszer alkalmazása, akiknek van hozzá elég türelmük, hogy kivárják a termék végső állapotának kialakulását, de aki ezt megteszi sokat spórolhat és elégedett felhasználókat is meg tud nyerni magának.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.