Mi az NFT? – ismerkedés a fogalommal

Feltöltés dátuma:

Villámgyorsan terjed az NFT kifejezés, és már a digitális világban sem kell feltétlenül gyakori vendégnek lenni, hogy találkozzunk a rövidítéssel. Az emberek nagyrésze azonban – azon kívül, hogy hallotta, hogy némelyik darab akár több tízmillió dollárt is érhet – nem tudja, pontosan miről van szó.

 

Megfoghatatlan, mégis rengeteg pénzbe kerül

Az NFT a Non-Fungible Token, azaz a nem helyettesíthető zseton rövidítése, létrejöttét pedig 2017-re datáljuk. A tokeneket az Ethereum blokkláncon bocsájtják ki, amelynek segítségével meg lehet akadályozni az adatok meghamisítását. A lényeg az egyediség, amit az a kódsor idéz elő, ami képhez, animációhoz, videóhoz, vagy épp hangfájlhoz van kapcsolva – ezt jelenti az NFT.

A már említett blokkláncokkal a digitális térben is lehetségessé vált vált, hogy valami egyedi és megismételhetetlen legyen, mert digitális egységek rögzítik a lenyomatot, a tranzakció idejét, a tulajdonost, a szerződést. Ez mind nyilvános és visszakövethető, a vásárló pedig Ethereum elnevezésű kriptovalutával licitálhat az adott tartalomra.

 

Mire jó az NFT?

A nem helyettesíthető zsetonok legtöbbje digitális alkotás, amely megnyitotta, egyszerűbbé tette az utat a művészek számára, hogy a kreálmányukat maguk értékesítsék. Az NFT lényege, hogy tulajdonjog biztosítva legyen az adott token fölött, és az adott személy igazolni tudja, hogy ő az eredeti példány tulajdonosa.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.