Mi is az a kriptovaluta?

Feltöltés dátuma:

Azoknak, akik először hallják a kriptovaluta szót, elég ijesztőnek tűnhet a technológia fejlődésére épülő új fizetési rendszer. Mivel jelen állapotok szerint a kriptovaluta egyre és egyre népszerűbb, elengedhetetlen, hogy beszéljünk róla: pontosan mi is az a kriptovaluta?

Tudnivalók

A kriptovaluta egy olyan digitális fizetőeszköz, amelyet komplex matematikai feladatokat megoldó számítógépek hálózata teremt elő. Az első ilyen kriptovaluta az úgynevezett Bitcoin volt. A kriptovaluta fizetőeszközöket takar, méghozzá olyanokat, amelyek titkosítást használnak az egyes tranzakciók biztosítására, illetve az újabb egységek létrehozására. Vannak hasznosabbak (Bitcoin) és haszontalanabbak (Shitcoin).

A kriptovalutákhoz köthetünk egy technológiát, amely alapján működik, ez a blokklánc (blockchain) technológia.

Felmerül a kérdés, hogy hol kell / szokás tárolni a kriptovalutát?

Szükségünk van egy pénztárcára a tároláshoz, de itt nem a hagyományos pénztárcára kell gondolnunk. Létre lehet hozni egy virtuális pénztárcát, amelyhez több cím is tartozhat, így a pénztárca képezi a hidat a tárca tulajdonosa és a többi felhasználó között. Minden cím saját egyenleggel rendelkezhet, így végtelen számú cím is létrehozható, akár minden egyes tranzakciónkhoz. Érdekesség, hogy a pénztárca tárolható online, offline is, esetleg papíron vagy egy különálló hardwareken.

Hogyan lesz egy kriptovalutának értéke?

Nehéz előállítani és a mennyisége korlátozott, de az is fontos, hogy egy bonyolultabb technológián alapszik. Ezek adják az értékét. A kriptovalutákat elég nehéz jelenleg még értelmezni, korábban még elvetendő volt a használata, napjainkban pedig egyfajta szuperpénzé változott át.

A bankok is felfigyeltek a kriptovalutára ugyanis eléggé szabályozatlan terület még egyelőre. Az egyszer biztos, hogy a jövőben elég sok jogi kérdést kell tisztázni a kriptovalutával kapcsolatban, ugyanis nem valószínű, hogy el fog tűnni, így viszont mindenképpen le kell szabályozni, hogy elkerüljük a visszaéléseket.

Mi lesz a jövőben?

Egészen pontosan elég nehéz megítélni a kriptovaluták jövőjét, ám fontos megjegyezni, hogy a jelenlegi statisztikák azt jelzik előre, hogy érdemes számolni a kriptovalutákkal. Már Bitcoin ATM-ek is elérhetőek hazánkban is és az elfogadóhelyek száma is lassan, de biztosan növekszik. Jelenleg még főleg befektetési céllal használják, de hatalmas potenciál van az egyéb használatára vonatkozóan is. Ahhoz viszont, hogy befutott és széleskörben elfogadott konkrét pénznem váljon belőle, ahhoz mindenképpen fontos, hogy egy egységes szabályzat, egy keretrendszer vegye körbe.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Óvakodjon a WebOrigo-t megszemélyesítő csalóktól

Tudomásunkra jutott, hogy gátlástalan személyek meggyőző átverések létrehozására használják cégünk nevét és logóját. Ezek a csalók gyakran használnak megtévesztő e-maileket, hamis weboldalakat vagy közösségi média profilokat, amelyek megpróbálják utánozni hivatalos csatornáinkat. Céljuk az, hogy a felhasználókat érzékeny személyes adatok, például bejelentkezési adatok, pénzügyi adatok vagy egyéb bizalmas adatok kiadására csábítsák.

10 gyakori SEO hibák elkerülése az e-kereskedelemben

A keresőoptimalizálás (SEO) kulcsfontosságú minden e-kereskedelmi vállalkozás sikeréhez. Ez a kulcsa annak, hogy webáruháza jól szerepeljen a keresőmotorok találati listáján, vonzza az organikus forgalmat, és végső soron az eladásokat. Vannak azonban olyan gyakori SEO hibák, amelyeket az e-kereskedelmi vállalkozások gyakran elkövetnek, és amelyek akadályozhatják növekedésüket és sikerüket. Ebben a cikkben 10 ilyen gyakori SEO hibát emelünk ki, és betekintést nyújtunk abba, hogyan kerülheti el őket.