Mi is az a kriptovaluta?

Feltöltés dátuma:

Azoknak, akik először hallják a kriptovaluta szót, elég ijesztőnek tűnhet a technológia fejlődésére épülő új fizetési rendszer. Mivel jelen állapotok szerint a kriptovaluta egyre és egyre népszerűbb, elengedhetetlen, hogy beszéljünk róla: pontosan mi is az a kriptovaluta?

Tudnivalók

A kriptovaluta egy olyan digitális fizetőeszköz, amelyet komplex matematikai feladatokat megoldó számítógépek hálózata teremt elő. Az első ilyen kriptovaluta az úgynevezett Bitcoin volt. A kriptovaluta fizetőeszközöket takar, méghozzá olyanokat, amelyek titkosítást használnak az egyes tranzakciók biztosítására, illetve az újabb egységek létrehozására. Vannak hasznosabbak (Bitcoin) és haszontalanabbak (Shitcoin).

A kriptovalutákhoz köthetünk egy technológiát, amely alapján működik, ez a blokklánc (blockchain) technológia.

Felmerül a kérdés, hogy hol kell / szokás tárolni a kriptovalutát?

Szükségünk van egy pénztárcára a tároláshoz, de itt nem a hagyományos pénztárcára kell gondolnunk. Létre lehet hozni egy virtuális pénztárcát, amelyhez több cím is tartozhat, így a pénztárca képezi a hidat a tárca tulajdonosa és a többi felhasználó között. Minden cím saját egyenleggel rendelkezhet, így végtelen számú cím is létrehozható, akár minden egyes tranzakciónkhoz. Érdekesség, hogy a pénztárca tárolható online, offline is, esetleg papíron vagy egy különálló hardwareken.

Hogyan lesz egy kriptovalutának értéke?

Nehéz előállítani és a mennyisége korlátozott, de az is fontos, hogy egy bonyolultabb technológián alapszik. Ezek adják az értékét. A kriptovalutákat elég nehéz jelenleg még értelmezni, korábban még elvetendő volt a használata, napjainkban pedig egyfajta szuperpénzé változott át.

A bankok is felfigyeltek a kriptovalutára ugyanis eléggé szabályozatlan terület még egyelőre. Az egyszer biztos, hogy a jövőben elég sok jogi kérdést kell tisztázni a kriptovalutával kapcsolatban, ugyanis nem valószínű, hogy el fog tűnni, így viszont mindenképpen le kell szabályozni, hogy elkerüljük a visszaéléseket.

Mi lesz a jövőben?

Egészen pontosan elég nehéz megítélni a kriptovaluták jövőjét, ám fontos megjegyezni, hogy a jelenlegi statisztikák azt jelzik előre, hogy érdemes számolni a kriptovalutákkal. Már Bitcoin ATM-ek is elérhetőek hazánkban is és az elfogadóhelyek száma is lassan, de biztosan növekszik. Jelenleg még főleg befektetési céllal használják, de hatalmas potenciál van az egyéb használatára vonatkozóan is. Ahhoz viszont, hogy befutott és széleskörben elfogadott konkrét pénznem váljon belőle, ahhoz mindenképpen fontos, hogy egy egységes szabályzat, egy keretrendszer vegye körbe.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.