Miért érdemes ellenőrizni időnként az e-mail címeket?

Feltöltés dátuma:

Ha olyan címre küldünk valamit e-mailben, amely nem létezik, rosszul van írva vagy nem megfelelő postafiókhoz tartozik, akkor problémák merülnek fel a küldés során. Ha marketingesek vagyunk, akkor ez különösen nagy probléma, ám magánemberként sem örvendetes egy adott e-mail cím helyett egy másik után kutatgatni, kérdezgetni. Cikkünkből megtudhatja, hogy miért érdemes időnként ellenőrizni az e-mail címeket.

Mégis miért van szükség az adott e-mail cím hitelességének vizsgálatára?

Egyrészről például azért mert, ha nem ellenőrizzük a címeket és több levél is visszadobásra kerül, akkor romlik a küldői hírnév. Ez pedig azt eredményezi, hogy gyenge lesz a kézbesíthetőség, tehát a leveleink gyakran fognak spam mappákban landolni.

Felmerülhet ilyenkor a küldő félben, hogy akkor küld egy teszt e-mailt, hogy ellenőrizze az e-mail cím hitelességét. Ha visszadobja az e-mailt akkor törölni kell a listáról, elég egyszerűen hangzik, viszont ez elég rossz ötlet. Ha sok e-mailt tesztelünk, akkor annál több fog visszafordulni hozzánk, így ez ártani fog a már előbb említett hírnévnek. Ezzel pedig pontosan ugyanaz fog történni, a levelező rendszer a spam levelek közé fogja dobni a leveleinket.

Az, hogy milyen módszerrel ellenőrizzük az e-mail címek hitelességét, az attól is függ, hogy milyen hosszú a címlistánk amit ellenőrizni kell. Ahelyett, hogy bár a megfelelő technikával, de egyesével ellenőrizzük a több száz névből álló listánkat, célszerű egy hatékonyabb módszerhez folyamodni. Az egyik szoftver (Bouncer) például teljesen automatizált módon fel tudja tárni azon ellenőrzéshez kapcsolódó elemeket, amelyek egy e-mail címnél szükségesek. Ilyen például, hogy eldobható-e, érvénytelen-e, inaktív-e, összefoglaló-e vagy szerepkör-alapú e-mail címről van esetleg szó.

Összességében gondoljunk csak arra, hogy ha már levelet írunk akkor annak célszerű célba is érnie nem igaz? Tapasztaltból adódóan a címlistáknak az egytizede jóeséllyel érvénytelen címeket tartalmaz, erre nagyon figyeljünk oda! Tehát ne spóroljunk azon az időn, amit egy levéllista leellenőrzésére szánnánk, mert hiába akarunk hatékonyak lenni, sokkal nagyobb kárt tud okozni az ellenőrzésnek a kihagyása, mint az a kevés időveszteség.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.