Miért érdemes ellenőrizni időnként az e-mail címeket?

Feltöltés dátuma:

Ha olyan címre küldünk valamit e-mailben, amely nem létezik, rosszul van írva vagy nem megfelelő postafiókhoz tartozik, akkor problémák merülnek fel a küldés során. Ha marketingesek vagyunk, akkor ez különösen nagy probléma, ám magánemberként sem örvendetes egy adott e-mail cím helyett egy másik után kutatgatni, kérdezgetni. Cikkünkből megtudhatja, hogy miért érdemes időnként ellenőrizni az e-mail címeket.

Mégis miért van szükség az adott e-mail cím hitelességének vizsgálatára?

Egyrészről például azért mert, ha nem ellenőrizzük a címeket és több levél is visszadobásra kerül, akkor romlik a küldői hírnév. Ez pedig azt eredményezi, hogy gyenge lesz a kézbesíthetőség, tehát a leveleink gyakran fognak spam mappákban landolni.

Felmerülhet ilyenkor a küldő félben, hogy akkor küld egy teszt e-mailt, hogy ellenőrizze az e-mail cím hitelességét. Ha visszadobja az e-mailt akkor törölni kell a listáról, elég egyszerűen hangzik, viszont ez elég rossz ötlet. Ha sok e-mailt tesztelünk, akkor annál több fog visszafordulni hozzánk, így ez ártani fog a már előbb említett hírnévnek. Ezzel pedig pontosan ugyanaz fog történni, a levelező rendszer a spam levelek közé fogja dobni a leveleinket.

Az, hogy milyen módszerrel ellenőrizzük az e-mail címek hitelességét, az attól is függ, hogy milyen hosszú a címlistánk amit ellenőrizni kell. Ahelyett, hogy bár a megfelelő technikával, de egyesével ellenőrizzük a több száz névből álló listánkat, célszerű egy hatékonyabb módszerhez folyamodni. Az egyik szoftver (Bouncer) például teljesen automatizált módon fel tudja tárni azon ellenőrzéshez kapcsolódó elemeket, amelyek egy e-mail címnél szükségesek. Ilyen például, hogy eldobható-e, érvénytelen-e, inaktív-e, összefoglaló-e vagy szerepkör-alapú e-mail címről van esetleg szó.

Összességében gondoljunk csak arra, hogy ha már levelet írunk akkor annak célszerű célba is érnie nem igaz? Tapasztaltból adódóan a címlistáknak az egytizede jóeséllyel érvénytelen címeket tartalmaz, erre nagyon figyeljünk oda! Tehát ne spóroljunk azon az időn, amit egy levéllista leellenőrzésére szánnánk, mert hiába akarunk hatékonyak lenni, sokkal nagyobb kárt tud okozni az ellenőrzésnek a kihagyása, mint az a kevés időveszteség.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Navigálás a DeFi protokollok között: Az ideális fejlesztési keretrendszer kiválasztása

A decentralizált pénzügyek (DeFi) úttörő erőként jelentek meg a pénzügyi világban, innovatív megoldásokat kínálva a banki, hitelezési, kereskedési és vagyonkezelési területeken. Ahogy a DeFi iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, a fejlesztők a DeFi protokollok létrehozásakor rengeteg lehetőséget kapnak. A megfelelő fejlesztési keretrendszer kiválasztása kulcsfontosságú a skálázhatóság, a biztonság és az interoperabilitás biztosítása szempontjából. Ebben a cikkben a legfontosabb szempontokat és tényezőket vesszük sorra, hogy segítsük a fejlesztőket a DeFi protokollfejlesztési keretrendszerek között eligazodni.

A tulajdonjog és a hozzáférés-ellenőrzés forradalmasítása a közüzemi NFT-kkel

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) forradalmat indítottak el a digitális tulajdonjogok terén, lehetővé téve az egyének számára, hogy egyedi digitális eszközök felett tulajdonjogot szerezzenek. Bár az NFT-ket elsősorban a digitális művészettel és a gyűjteményekkel hozták összefüggésbe, hasznosságuk messze túlmutat az esztétikán. Az NFT-k újradefiniálják a tulajdonjogot és a hozzáférés-ellenőrzést a különböző iparágakban, és innovatív megoldásokat kínálnak a régóta fennálló kihívásokra. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy a használati NFT-k hogyan forradalmasítják a tulajdonjogot és a hozzáférés-ellenőrzést különböző ágazatokban.