Mindent az SSL tanúsítványról

Feltöltés dátuma:

Napjainkban szinte semmibe sem kerül egy új weboldal létrehozása, amelyet a világ minden tárjáról elérhetnek az emberek. Amennyiben ügyesen menedzseljük oldalunkat, naponta rengetegen fogják megtekinteni a platformot, a termékeinket, írásainkat, szolgáltatásainkat, fotókat és videókat egyaránt. Ezzel együtt viszont felmerült az úgynevezett cyberbűnözés is, így a weboldal készítés során szükségünk van SSL tanúsítványra. Cikkünkből mindent megtudhat az SSL tanúsítványról.

Mi az az SSL tanúsítvány?

Az SSL tanúsítvány egy eszköz, amely segítségével biztonságossá tudjuk tenni a weboldalunkat, ez manapság már nem egyszerű szükséglet, hanem követelmény is. A Secure Sockets Layer (SSL) segítségével egy biztonságos, titkosított csatorna jön létre a kliens és a szerver között. Az e tanúsítvánnyal rendelkezők a küldött vagy fogadott információkat két végponton látják és nincs mód arra, hogy egy harmadik fél hozzá tudjon férni jelszavakhoz vagy egyéb adatokhoz.

Az SSL tanúsítvány elsősorban azért fontos, hogy biztonságos legyen a honlapunk vagy webshopunk, és ne kelljen azon rágódnunk, hogy bárki ellopja az adatainkat. Azért nem csak ez az egyetlen haszna, ugyanis az olvasók számára így tudjuk közvetíteni azt, hogy fontos számunkra a biztonság, ez pedig bizalmat ébreszt bennük. Ezen felül nagyobb a vásárlókedv egy biztonságos webshopban és a Google keresőmotorja is előrébb sodorja az SSL tanúsítvánnyal ellátott oldalakat. Onnan tudjuk, hogy valaki rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal, hogy a böngészőben található címe az oldalnak nem egyszerűen HTTP-bel, hanem HTTPS-el kezdődik.

Több fajtája van az SSL tanúsítványnak:

  • domain hitelesítő tanúsítvány

A már kibocsátott tanúsítvány tartalmazza a domain nevet és a kérelmet a tanúsítvány kiállításáról, a kérelmező igazolja a domain név fölötti rendelkezését.

  • szervezet hitelesítő tanúsítvány

A kérelmező bizonyítja a végének regisztrált és legálisan elszámolható működését, így tud átesni a domain hitelesítésén. A már kibocsátott tanúsítvány tartalmazza a tanúsítványt és a tanúsítványt igénylő szervezet elnevezését.

  • kiterjesztett hitelesítő tanúsítvány

Csak a kiterjesztett hitelesítő tanúsítvánnyal rendelkezők weboldalainál található meg az URL sávban (zöld csíkban) a szervezet neve. A már kibocsátott tanúsítvány itt tartalmazza a kiterjesztett tanúsítvánnyal rendelkező szervezetnek és a domain-nek a nevét.

A(z) SSL tanúsítványt vásárolni lehet és többféle szempont alapján dől el az, hogy mennyibe fog kerülni a kérelmezőnek a hitelesítés. Maga a hitelesítés egyébként egészen rövid időn belül megtörténik, maga a rendelés tart picit tovább még a hitelesítést megelőzően.

Összességében az SSL tanúsítvány rendkívül hasznos, ugyanis titkosítja a kommunikációt, növeli a bizalmat és így növeli a konverziót is. Ezeken felül jobb pozícióba helyezi a Google keresőben a weboldal vagy webshop megjelenését és véd az internetes csalások ellen is. Amennyiben tanúsítani kívánjuk a weboldalunkat, tudhatjuk, hogy csakis jól járthatunk vele.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Navigálás a DeFi protokollok között: Az ideális fejlesztési keretrendszer kiválasztása

A decentralizált pénzügyek (DeFi) úttörő erőként jelentek meg a pénzügyi világban, innovatív megoldásokat kínálva a banki, hitelezési, kereskedési és vagyonkezelési területeken. Ahogy a DeFi iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, a fejlesztők a DeFi protokollok létrehozásakor rengeteg lehetőséget kapnak. A megfelelő fejlesztési keretrendszer kiválasztása kulcsfontosságú a skálázhatóság, a biztonság és az interoperabilitás biztosítása szempontjából. Ebben a cikkben a legfontosabb szempontokat és tényezőket vesszük sorra, hogy segítsük a fejlesztőket a DeFi protokollfejlesztési keretrendszerek között eligazodni.

A tulajdonjog és a hozzáférés-ellenőrzés forradalmasítása a közüzemi NFT-kkel

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) forradalmat indítottak el a digitális tulajdonjogok terén, lehetővé téve az egyének számára, hogy egyedi digitális eszközök felett tulajdonjogot szerezzenek. Bár az NFT-ket elsősorban a digitális művészettel és a gyűjteményekkel hozták összefüggésbe, hasznosságuk messze túlmutat az esztétikán. Az NFT-k újradefiniálják a tulajdonjogot és a hozzáférés-ellenőrzést a különböző iparágakban, és innovatív megoldásokat kínálnak a régóta fennálló kihívásokra. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy a használati NFT-k hogyan forradalmasítják a tulajdonjogot és a hozzáférés-ellenőrzést különböző ágazatokban.