Mindent az SSL tanúsítványról

Feltöltés dátuma:

Napjainkban szinte semmibe sem kerül egy új weboldal létrehozása, amelyet a világ minden tárjáról elérhetnek az emberek. Amennyiben ügyesen menedzseljük oldalunkat, naponta rengetegen fogják megtekinteni a platformot, a termékeinket, írásainkat, szolgáltatásainkat, fotókat és videókat egyaránt. Ezzel együtt viszont felmerült az úgynevezett cyberbűnözés is, így a weboldal készítés során szükségünk van SSL tanúsítványra. Cikkünkből mindent megtudhat az SSL tanúsítványról.

Mi az az SSL tanúsítvány?

Az SSL tanúsítvány egy eszköz, amely segítségével biztonságossá tudjuk tenni a weboldalunkat, ez manapság már nem egyszerű szükséglet, hanem követelmény is. A Secure Sockets Layer (SSL) segítségével egy biztonságos, titkosított csatorna jön létre a kliens és a szerver között. Az e tanúsítvánnyal rendelkezők a küldött vagy fogadott információkat két végponton látják és nincs mód arra, hogy egy harmadik fél hozzá tudjon férni jelszavakhoz vagy egyéb adatokhoz.

Az SSL tanúsítvány elsősorban azért fontos, hogy biztonságos legyen a honlapunk vagy webshopunk, és ne kelljen azon rágódnunk, hogy bárki ellopja az adatainkat. Azért nem csak ez az egyetlen haszna, ugyanis az olvasók számára így tudjuk közvetíteni azt, hogy fontos számunkra a biztonság, ez pedig bizalmat ébreszt bennük. Ezen felül nagyobb a vásárlókedv egy biztonságos webshopban és a Google keresőmotorja is előrébb sodorja az SSL tanúsítvánnyal ellátott oldalakat. Onnan tudjuk, hogy valaki rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal, hogy a böngészőben található címe az oldalnak nem egyszerűen HTTP-bel, hanem HTTPS-el kezdődik.

Több fajtája van az SSL tanúsítványnak:

  • domain hitelesítő tanúsítvány

A már kibocsátott tanúsítvány tartalmazza a domain nevet és a kérelmet a tanúsítvány kiállításáról, a kérelmező igazolja a domain név fölötti rendelkezését.

  • szervezet hitelesítő tanúsítvány

A kérelmező bizonyítja a végének regisztrált és legálisan elszámolható működését, így tud átesni a domain hitelesítésén. A már kibocsátott tanúsítvány tartalmazza a tanúsítványt és a tanúsítványt igénylő szervezet elnevezését.

  • kiterjesztett hitelesítő tanúsítvány

Csak a kiterjesztett hitelesítő tanúsítvánnyal rendelkezők weboldalainál található meg az URL sávban (zöld csíkban) a szervezet neve. A már kibocsátott tanúsítvány itt tartalmazza a kiterjesztett tanúsítvánnyal rendelkező szervezetnek és a domain-nek a nevét.

A(z) SSL tanúsítványt vásárolni lehet és többféle szempont alapján dől el az, hogy mennyibe fog kerülni a kérelmezőnek a hitelesítés. Maga a hitelesítés egyébként egészen rövid időn belül megtörténik, maga a rendelés tart picit tovább még a hitelesítést megelőzően.

Összességében az SSL tanúsítvány rendkívül hasznos, ugyanis titkosítja a kommunikációt, növeli a bizalmat és így növeli a konverziót is. Ezeken felül jobb pozícióba helyezi a Google keresőben a weboldal vagy webshop megjelenését és véd az internetes csalások ellen is. Amennyiben tanúsítani kívánjuk a weboldalunkat, tudhatjuk, hogy csakis jól járthatunk vele.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

UX-tesztelés és felhasználói visszajelzések gyűjtése a kivételes felhasználói felülethez

A mai, rendkívül versenyképes digitális környezetben a kivételes felhasználói felület (UI) létrehozása kulcsfontosságú a sikerhez. De hogyan biztosíthatja, hogy a felhasználói felület kialakítása valóban megfeleljen a felhasználók igényeinek és elvárásainak? A válasz a felhasználói élmény (UX) tesztelése és a felhasználói visszajelzések gyűjtése. Ebben az átfogó cikkben mélyen belemerülünk ezeknek a gyakorlatoknak a fontosságába, és részletes betekintést nyújtunk abba, hogyan segíthetnek Önnek egy olyan kiemelkedő felhasználói felület kialakításában, amely rezonál a közönségére.

Navigálás a SEO eszköztárban: Hogyan válasszuk ki az igényeinknek megfelelő SEO-eszközöket?

A keresőoptimalizálás (SEO) folyamatosan fejlődő világában a versenyképesség és a relevancia megőrzéséhez nagy teljesítményű SEO-eszközök segítségére van szükség. Ezek az eszközök segíthetnek Önnek elemezni webhelye teljesítményét, azonosítani a fejlesztendő területeket, és nyomon követni az idővel elért eredményeket. Mivel azonban nagyszámú SEO-eszköz áll rendelkezésre, elengedhetetlen, hogy az Ön egyedi igényeinek megfelelően válassza ki a megfelelőt. Ebben a cikkben a legjobb SEO-eszközök közül néhányat vizsgálunk meg, és útmutatást adunk, hogyan választhatja ki a SEO-stratégiájához legmegfelelőbbeket.