Online kártyás fizetési rendszerek Magyarországon?

Feltöltés dátuma:

Évekkel ezelőtt egy webáruházból történő vásárlás során két hagyományos módja volt a fizetésnek: utánvétel és előre utalás. Később megjelent az azonnali fizetés lehetősége mind bankkártyával, mind mobilfizetési lehetőséggel együtt. Bár a statisztikák alapján hazánkban még eléggé jól menő dolog a készpénz,  az utóbbi időben a készpénzmentes fizetés, mint lehetőség egyre növekvő népszerűségnek örvend.

Gyors, egyszerű

Többek között a CIB Bank, az OTP Bank, a K&H és az Unicredit Bank is bevezette az idők során a saját megoldásait, így több ezer webáruházban tudunk azonnal fizetni Magyarországon. Ezek után megjelentek a bankfüggetlen fizetési megoldások is, ezek rugalmasabbaknak számítanak a mai napig. A különböző szolgáltatók sorra célozzák meg azokat a fizetési megoldásokat az online kártyás fizetési rendszeren belül, amelyek különböző plusz funkcióval vagy lehetőséggel vannak felruházva. Mindezt azért, hogy magukhoz csábítsák a vásárlókat.

 

Ahogyan a korábbi cikkeinkben is említettük, jelenleg még mindig sokan tartanak az online fizetéstől. Ahhoz hasonlatos a szituáció, mintha odaadnánk a pénztárcánkat a szolgáltatónak, hogy vegyen ki belőle annyi pénzt, amennyi a termékhez szükséges. Nem tudjuk, hogy a bankkártya oldalra beírt adatai hova kerülnek a közvetlen megadásuk után. Azt viszont látnunk kell, hogy azért nem ennyire egyszerű a dolog. A bankkártyáinkat nem az eladóknak adjuk oda virtuálisan a fizetés során, hanem a kártyát elfogadó banknak. Tehát a bankban megbízhatunk és ha probléma adódik, ők állnak a rendelkezésünkre is. A banknál nem kell attól tartanunk, hogy levonja a pénzt majd az felszívódik.

 

A korábbiakban említetteken túl beszélhetünk még a Borgun-ról, a SimplePay-ről, a Six Payment Services-ről, Global Payments-ről vagy a Paylike-ról is. Ezeken felül megemlítendő még a Barion, a PayPal, a Masterpass, a Klarna vagy a Paysafecard is. Ezen online kártyás fizetést kínáló szoftverekről, egy későbbi cikkünkben részletesebben is lesz szó.

 

Tehát összefoglalásképpen, több szolgáltató is nyújt nekünk online bankkártyás fizetési lehetőséget és az egyik biztonságosabb, mint a másik. Az, hogy mennyire fog még a jövőben emelkedni az online kártyás fizetési módnak a használata, az nem feltétlenül a szolgáltatókon és rendszereiken múlik, nekik „csak” annyi a dolguk, hogy megteszik azt amit minden vásárló elvár: fizetés és egyéb szempontok alapján biztonságossá teszik a platformjukat.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Óvakodjon a WebOrigo-t megszemélyesítő csalóktól

Tudomásunkra jutott, hogy gátlástalan személyek meggyőző átverések létrehozására használják cégünk nevét és logóját. Ezek a csalók gyakran használnak megtévesztő e-maileket, hamis weboldalakat vagy közösségi média profilokat, amelyek megpróbálják utánozni hivatalos csatornáinkat. Céljuk az, hogy a felhasználókat érzékeny személyes adatok, például bejelentkezési adatok, pénzügyi adatok vagy egyéb bizalmas adatok kiadására csábítsák.

10 gyakori SEO hibák elkerülése az e-kereskedelemben

A keresőoptimalizálás (SEO) kulcsfontosságú minden e-kereskedelmi vállalkozás sikeréhez. Ez a kulcsa annak, hogy webáruháza jól szerepeljen a keresőmotorok találati listáján, vonzza az organikus forgalmat, és végső soron az eladásokat. Vannak azonban olyan gyakori SEO hibák, amelyeket az e-kereskedelmi vállalkozások gyakran elkövetnek, és amelyek akadályozhatják növekedésüket és sikerüket. Ebben a cikkben 10 ilyen gyakori SEO hibát emelünk ki, és betekintést nyújtunk abba, hogyan kerülheti el őket.