A sebezhető weboldalak leggyakoribb okai

Feltöltés dátuma:

Egy weboldal napjainkra elengedhetetlen eszközévé vált a marketingnek és a bárminemű információszerzésnek, beszerzése pedig rendkívül egyszerű. A sebezhető weboldalakat könnyű megtámadni, a támadásoknak pedig nem csak reputációs, de anyagi és egyéb kárai is .lehetnek idővel a vállalatunkra nézve. Melyek azok a leggyakoribb tényezők, amelyek a weboldalakat sebezhetővé teszik?

Leggyakoribb hibák

 

  • kódolási hibák

Emberi tényezők alatt nem mindig csak a használatot értjük, de magát a létrehozást is. A weboldal készítés során még a tapasztaltabb szoftvermérnököknél is 15-50 darab hibát lehet megtalálni 10 000 kódsorban.

  • hibás konfiguráció

A hibás konfiguráció egy széles körben elterjedt probléma és a weboldalak tekintetében azt jelenti, hogy a weboldal készítés ssorán felesleges vagy fel nem használt szolgáltatások lettek engedélyezve, alapértelmezett fiókok, jelszavak, alapértelmezett vagy hiányos konfigurációk, amelyek soha nem változtak meg stb. A lényeg, hogy a hibás konfigurációkat a támadók érzékelik ezáltal hozzáférhetnek bizalmas adatokhoz.

  • webhelyfrissítés

A webhely frissítése az egyik legkönnyebb biztonsági karbantartási intézkedés a webfejlesztés terén, de az egyik legelhanyagoltabb is. Célszerű frissíteni a tartalomkezelő rendszert, a bővítményeket, a témákat, kiterjesztéseket és magát a szervert.

  • megosztott tárhely

A megosztott tárhely ötlete igencsak csábítónak tűnhet, mert költséghatékonyabb, mint más megoldások. Végső sorban azonban akár még többe is kerülhet nekünk, mint más tárhely-megoldások. A megosztott tárhely használatával két fő probléma van. Az egyik, hogy befolyásolva van a webhely sebessége és teljesítménye, a másik pedig az, hogy biztonsági korlátai vannak. Utóbbinál például nem csak az erősségek kerülnek megosztásra, de a gyengeségek is, így például ha a támadó egy webhelyhez hozzáfér, akkor már a többihez is.


 

 Cikkünkben a weboldalak sebezhetőségének leggyakoribb okait jártuk körbe. Egy weboldal többféle okból válhat sebezhetővé és támadhatóvá, de ezek kisebb nagyobb odafigyeléssel mind kiküszöbölhetők. Az üzemeltetőknek szokott fájni a feje, ugyanis a biztonság megteremtése pénzigényes és mondhatni láthatatlan, de gondoljunk csak bele, hogy mennyit spórolhatunk azzal a befektetéssel, hogy a kockázat jelentősen csökken és nem kerül jelentős összegekbe a helyreállítás, legrosszabb esetben pedig a kártérítés és / vagy újrafelépítés.


 

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.