A Shopify előnyei és hátrányai

Feltöltés dátuma:

A Shopify egy teljes körű kereskedelmi platform, amely lehetővé teszi egy vállalkozás indítását, növekedését és irányítását.

2021-ben a becslések szerint az e-kereskedelmi eladások közel 900 milliárd dollárt termeltek. Nem nehéz megmondani, hogy egy e-kereskedelmi vállalkozás elindítása számos körülmény között jövedelmező vállalkozás lehet.

Természetesen a megfelelő platformot kell használnia a termékek online értékesítése során, hogy elérje a célmutatóit.

A Shopify egy olyan platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját online boltjaikat hozzák létre. A funkcióik széles skáláját, valamint felhasználóbarát felületet kínál. Ez vonzó lehetőséget nyújt azok számára, akik online szeretnének eladni termékeket.

Mint oly sok mindennek, a Shopify-nak is vannak előnyei és hátrányai is, amelyeket figyelembe kell venni.

1. A Shopify előnyei

A Shopify 2006 óta segíti a vállalkozókat vállalkozásuk felépítésében azáltal, hogy e-kereskedelmi platformot biztosít számukra termékeik internetes vagy személyes értékesítéséhez. Ez a világ legnépszerűbb e-kereskedelmi platformjává nőtte ki magát, és több mint 500 000 kereskedő használja üzleteik táplálására.

A Shopify egyetlen platformra egyesíti az összes kereskedelmét.

A Shopify segítségével a kereskedők online áruházat építhetnek, testre szabhatják, és több helyen árusíthatnak, beleértve az internetet, mobilt, személyesen, hagyományos üzletekben és pop-up store (ideiglenes üzlet), valamint több csatornán, a közösségi médiától az online piacterekig.

A Shopify teljes mértékben felhőalapú és üzemeltetett, ami azt jelenti, hogy bármely csatlakoztatott kompatibilis eszközről elérhető, ami rugalmasságot biztosít Önnek, hogy bárhonnan hozzáférjen és működtesse vállalkozását, csak internetkapcsolatra van szüksége.

Egy adott napon egy kereskedelmi vállalkozásnak számos eszközre van szüksége a termékek, a készletek, a fizetések és a szállítás kezeléséhez – és sok időt és pénzt költenek a különböző rendszerek és adatok összeillesztésére. A Shopify csoportosítja ezeket a technológiákat, és biztosítja, hogy könnyen hozzáférhessen és integrálhasson minden olyan üzleti eszközt, amelyre szüksége van ahhoz, hogy a Shopify működjön vállalkozása számára.

Nem csoda, hogy a platformot miért választották sok online vállalkozás számára.

1.1 Könnyű elkezdeni

A Shopify-t nagyon könnyű elkezdeni. Mindössze annyit kell tennie, hogy létrehoz egy fiókot, kiválaszt egy sablont, és hozzáadja a termékeket.

Nincs szükség semmilyen kódolási készségre vagy tervezési tapasztalatra. Ez azt jelenti, hogy ideális azok számára, akik egyszerűen csak a lehető leggyorsabban szeretnék beindítani vállalkozásukat.

1.2 A funkciók széles skálájához férhet hozzá

A Shopify alapértelmezett funkcióival könnyedén hozzáadhat termékeket, kezelheti készletét, beállíthatja a szállítást, létrehozhat kedvezményes kódokat. Leggyakrabban pontosan azt találhatja meg, amit keres, ha funkcionalitást kell hozzáadnia üzletéhez.

A Shopify fejlettebb funkciókat is kínál azok számára, akiknek árnyaltabb igényei vannak, például nagykereskedelmi vagy B2B integráció.

1.3 Felhasználóbarát

A Shopify széles körben ismert, hogy nagyon felhasználóbarát platform. A kezelőfelület könnyen navigálható, ami gyakran megzavarhatja vagy megzavarhatja egy e-kereskedelmi üzleti platform hasznosságát. Ez számos sikertörténetet hozott létre a vállalat számára, és ismertté tette, hogy az emberek megbíznak benne

Amint azt korábban említettük, ez nagyszerű lehetőség azok számára, akik most ismerkednek az online értékesítéssel.

1.4 Mobil válaszkészség

Az e-kereskedelem áttért a mobilra, és a becslések szerint a mobil részaránya az összes e-kereskedelemben 72,9% lesz. A mobilos keresések száma egyre növekszik, és a sikeres online áruházakhoz elengedhetetlen, hogy a mobilos tapasztalattal rendelkezzenek.

2019 harmadik negyedévében a Shopify kereskedői forgalom 81%-a mobil volt, a megrendelések 71%-a pedig mobil volt.

Kezdettől fogva minden Shopify-témát mobilra optimalizáltak, ami nagy előny, mivel nem kell aggódnia az oldal tervezésekor.

A Shopify áruház a mobilalkalmazáson keresztül is kezelhető, ami megkönnyíti az útközbeni kezelést.

1.5 Hozzáférés számos fizetési feldolgozóhoz

A Shopify lehetővé teszi a fizetésfeldolgozók széles skálájának használatát, beleértve a PayPal-t, a Stripe-ot és a Shopify Payments-t. Ez leegyszerűsíti az ügyfelek megrendeléseinek fizetését.

Minél egyszerűbb a fizetési folyamat, annál nagyobb számú értékesítést tesz lehetővé. A nagyszámú fizetésfeldolgozóhoz való hozzáférés az egyik legfontosabb Shopify-előny, amelyet szem előtt kell tartani.

icons of online shopping

1.6 Számos elérhető téma

A Shopify számos témát kínál, amelyek segítségével létrehozhatja üzletét. Valószínűleg nem okoz gondot olyan témát találni, amely megfelel a márkájának és a termékeinek. Az üzlet megjelenése nagy szerepet fog játszani a közönség figyelmének megőrzésében.

1.7 A Shopify által gyűjtött és megjelenített mutatók

 • Összes értékesítés
 • Online áruház ülései
 • Visszatérő ügyfél aránya
 • Online áruház konverziós aránya
 • Átlagos rendelési érték
 • Összes rendelés
 • Top termékek
 • Online áruház munkamenetek forgalmi forrás szerint
 • Online áruház ülései helyek szerint
 • Az online áruház munkamenetei eszköztípus szerint
 • Online áruházi munkamenetek közösségi források szerint
 • A marketingnek tulajdonított értékesítés
 • Értékesítés forgalmi forrás szerint
 • Legnépszerűbb hivatkozók munkamenetek szerint

Ha rendszeresen nyomon követi ezeket az értékes mutatókat, mindig lesz egy gyors hivatkozási pontja arról, hogy az online áruház hogyan és hogyan teljesít.

Amikor elemzéseket keres a Shopify-on, használja a „Jelentések” lapot, hogy alaposabban megtekinthesse, mi történik online áruházában. A főbb mutatók gyorsan nyomon követhetők az „Irányítópultok” füllel. A jelentésekkel exportálhatja és kinyomtathatja azokat, hogy mélyebben megértse a mérőszámokat későbbi felhasználásra.

Fontos tudnivaló, hogy más webelemző eszközöket, valamint a Shopify elemzést használjon. A Shopify analytics felületesebb adat, és csak az eladásra vágyó mutatókat jeleníti meg.

Ahhoz, hogy a látogató mélyebb szinten megértse, legalább más elemző eszközökkel kell rendelkeznie.

2. A Shopify hátrányai

Bár a Shopifynak minden bizonnyal megvannak az előnyei, van néhány hátránya, amelyeket figyelembe kell venni. Itt van néhány hátrány a Shopify-val kapcsolatban, amelyek közül az egyik legnagyobb kiemelés a korlátozott tervezési szempontok és a testreszabhatóság volt.

2.1 Korlátozottan korlátozott a tervezés testreszabása

Bár a Shopify a témák széles skáláját kínálja, a tervezés testreszabása korlátozott. Ha jelentős változtatásokat szeretne végrehajtani üzlete kinézetén és hangulatán, fel kell kérnie egy tervezőt, aki természetesen segít ebben.

Attól függően, hogy mennyire összetett az online áruháza, ez lehet probléma, de szerencsés esetben nem okoz kellemetlenséget. Egy kis extra tervezéssel és fejlesztéssel egy remek platformot lehet létrehozni.

Egy rosszul megtervezett webhely elriaszthatja a potenciális ügyfeleket attól, hogy kapcsolatba lépjenek a márkával. Egy ilyen esetben előfordulhat, hogy felkeresik egy versenytárs webhelyét, és soha nem néznek vissza.

A rosszul megtervezett Shopify-webhelyek a keresőoptimalizálást is befolyásolhatják, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagynia vállalkozása számára. Emiatt érdemes SEO szakértőt bevonni még akkor is, ha csupán a technikai SEO és a kezdeti tartalomstratégia elkészítésében segít a legjobb siker érdekében.

2.2 Drága lehet

Használatáért havi díjat kell fizetni, majd a használni kívánt prémium funkciókért is fizetni kell.

Megfelelő kezelés esetén ez nem jelenthet problémát, mert a megvásárolt funkciók révén több bevételre tehet szert. Tekintse ezt befektetésnek az e-kereskedelmi vállalkozása hosszú élettartamában.

2.3 Fizetésfeldolgozási és tranzakciós díjak

A Shopify tranzakciós díjat számít fel minden egyes eladás után. Ez egy díj, amelyet fizetnie kell a Shopify platform használatáért. Ennek a díjnak az összege a választott csomagtól függően változik, de ezek a díjak meglephetik Önt, ha nincs átfogó ismerete arról, hogy mennyit fizet.

2.4 Nincs hozzáférés az e-mail tárhelyhez

A Shopify nem tartalmazza az e-mail-tárhelyszolgáltatást a tervei között. Keresnie kell egy másik szolgáltatót, ha e-mail címet szeretne beállítani az üzlete számára.

Bár ez egy egyszerű folyamat, ez egy másik költség, amelyet figyelembe kell vennie a teljes költségvetésben. Jelenleg például az olyan szolgáltatások, mint a Google e-mail-tárhely, körülbelül havi 10 dollárba kerülnek egy olyan e-mail cím tárolásáért, amely tartalmazza a @sajatdomaint. Ne essen abba a hibába, hogy azt feltételezi, hogy a Shopify használata gondoskodik minden egyéb költségről.

2.5 Nincs hozzáférés a Marketing Automatizáláshoz

Sajnos a Shopify nem kínál marketing automatizálási eszközöket terveik részeként. Ez azt jelenti, hogy keresnie kell egy másik szolgáltatót vagy havidíjat kell fizetnie egy Shopify alkalmazásért, ha automatizálni szeretné marketingfeladatait.

Az automatizálás az egyik legfontosabb eszköz, amelyet vállalkozása bővítéséhez használhat. Tehát továbbra is ki kell használnia annak előnyeit, még akkor is, ha ez a platform nem kínálja a marketing automatizálás saját formáját.

A Shopify előnyeit és hátrányait nem szabad figyelmen kívül hagyni

Összességében, ha figyelembe vesszük a Shopify előnyeit és hátrányait, ez egy nagyon felhasználóbarát platform sokféle funkcióval és az előnyök ellensúlyozzák a hátrányokat. Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik szeretnék elkezdeni a termékek online értékesítését, és nagy lehetőségeket rejt magában, mindaddig, amíg a megfelelő módon használja. A kis- és nagyvállalkozások egyik legnépszerűbb platformjának tartják, nem véletlenül.

successful online shopping

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Óvakodjon a WebOrigo-t megszemélyesítő csalóktól

Tudomásunkra jutott, hogy gátlástalan személyek meggyőző átverések létrehozására használják cégünk nevét és logóját. Ezek a csalók gyakran használnak megtévesztő e-maileket, hamis weboldalakat vagy közösségi média profilokat, amelyek megpróbálják utánozni hivatalos csatornáinkat. Céljuk az, hogy a felhasználókat érzékeny személyes adatok, például bejelentkezési adatok, pénzügyi adatok vagy egyéb bizalmas adatok kiadására csábítsák.

10 gyakori SEO hibák elkerülése az e-kereskedelemben

A keresőoptimalizálás (SEO) kulcsfontosságú minden e-kereskedelmi vállalkozás sikeréhez. Ez a kulcsa annak, hogy webáruháza jól szerepeljen a keresőmotorok találati listáján, vonzza az organikus forgalmat, és végső soron az eladásokat. Vannak azonban olyan gyakori SEO hibák, amelyeket az e-kereskedelmi vállalkozások gyakran elkövetnek, és amelyek akadályozhatják növekedésüket és sikerüket. Ebben a cikkben 10 ilyen gyakori SEO hibát emelünk ki, és betekintést nyújtunk abba, hogyan kerülheti el őket.