Smart contract fejlesztés: hogyan használhatom ki az Ethereum előnyeit

Feltöltés dátuma:

Valószínűleg már rengetegen hallottak a kriptovalutákról és a legnépszerűbb fajtájáról a Bitcoin-ról. Tehát ha a Bitcoin-hoz már volt szerencséd, akkor nagyobb az esély rá, hogy már az Ethereum-ról is hallottál valamilyen formában. Az Ethereum kriptója (ETH) a második legnagyobb kriptovaluta és egy olyan blockchain platform, amelyet rengetegen használnak játékra és tranzaktálásra is. Cikkünkben részletesen elmagyarázzuk, hogyan használhatóak ki az Ethereum előnyei.

De mi is az Ethereum?

Ez egy nyílt forráskódú platform és blokklánc technológiát használ az egyes digitális alkalmazásoknak a létrehozására, illetve a futtatására. Az Ethereum teszi lehetővé a felhasználók számára, hogy egymással közvetlenül megállapodásokat kössenek, tranzakciókat végezzenek el és közvetítők nélkül bonyolíthassák le az áruk és szolgáltatások vásárlását és eladását. Így a felhasználóknak bankokat sem kell használnia pénzátutalás céljából, így elkerülhetik a plusz költségeket. A jelentős különbség az Ethereum és az internet alapvető szolgáltatói között, hogy a különféle megállapodásokat például főkönyveken tárolja nem egy adott központi szerveren, mint például a Google. A felhasználó saját maga tudja az adatait kezelni elkerülve a harmadik fél képbe jövetelét.

Mi az Ethereum lényege?

A lényege, hogy egy decentralizált felületen úgynevezett smart contract-eket, tehát egyfajta okosszerződéseket (intelligens szerződés) hozhatunk létre két fél között, egy harmadik bevonása nélkül. Ezek az intelligens szerződések egyfajta kódok. Maga a kód nem intelligens és nem is szerződés, de tekinthetjük intelligensnek, mert reakcióképes a felmerülő kiváltó okokra és feltételekre, továbbá szerződésnek is tekinthetjük, ugyanis több entitás közötti megállapodás végrehajtására képes.

Mi az, ami vonzóvá teszi az Ethereum-ot?

Attól olyan különleges az Ethereum, hogy lefektette a Bitcoin eredeti koncepcióját és kiegészítette új funkciókkal. Így létrejött egy erőteljes, nyílt forráskódú és blokklánc alapú okosszerződés platform. A platform képes rá, hogy mozgassa és tárolja az értékeket hasonlóan a Bitcoin-hoz, viszont ezzel szemben az Ethereum egy új, decentralizált internetként is működik a saját alkalmazásaival egyetemben. Az intelligens szerződések végrehajtásának képessége újszerű, és az Ether, mint kriptovaluta képes arra, hogy az alkalmazásokat cenzúra mentesebbé és biztonságosabbá tegye.

Az Ethereum maga elég erős használhatóságot nyújt a kriptoszektor egésze számára, azáltal, hogy a blokkláncát képes egy platformként felajánlani más projektek építésére is. Az Ethereum elég nagy igényt elégít ki és a használók számára fontos az olyan nyílt forráskódú internet léte, amely mentes a mindenféle cenzúrától és manipulációtól.

Összességében kijelenthető, hogy az Ethereum több, mint egyszerű kriptovaluta. Maga a platform támogatja az intelligens szerződéseket és az Ethereum több ágazatban is használható, mint például művészet, energiaelosztás vagy gyógyszer. Az Ethereum célja, hogy egyesítse az információhoz való könnyű hozzáférhetőséget, de a személyes adatok megtartásával együtt.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.