Vállalati LMS előnyei

Feltöltés dátuma:

Mi is az a tudásmenedzsment és mire jó pontosan? A tudásmenedzsment megcélozza a szellemi tőke növelését és e céllal határozza meg az eléréshez szükséges törekvéseket. Tudásmenedzsmentre röviden és tömören azért van szükség, mert az egyes intézmények nincsenek tudatában annak, hogy milyen információkat birtokolnak, a rendelkezésre álló információk szétszórtak és a birtoklásuknak módja logikátlan, a meglévő tudás semmivé foszlik, miután a tudás eredeti birtoklója elhagyja az intézményt. Cikkünkben körüljárjuk a vállalati LMS (Learning Management System) előnyeit. 

LMS

A tudásmenedzsment képes a tudás felszínre hozására, segíti az információáramlást és megosztást és dokumentálni a már megszerzett tudást. Egy vállalati LMS (Learning Management System) szoftver lehetővé teszi, hogy a vállalat a munkavállalók számára tanfolyamokat tudjon szervezni, hogy új technikákat sajátítsanak el, továbbá megfelelő platformot nyújt a különféle programok futtatása és az alkalmazottak fejlődésének nyomon követése céljából.

Milyen előnyökkel jár egy LMS rendszer?

Mindent megtalálhatunk egy helyen. A vállalat által nyújtott vagy a vállalat hatékonyságának növelése érdekében elvégzett kurzusok sokfélék lehetnek és nem egy helyen megtalálhatóak. A kurzusok, a hozzájuk kapcsolódó anyagok és egyéb releváns tartalmak egy helyre összegyűjthetőek, ehhez pedig egy LMS szoftver (vagy 'elearning') nagy segítséget nyújt.

Jól strukturált tartalom. Amellett, hogy egy helyen minden megtalálható, a színesebbnél színesebb kurzusok, anyagok, tartalmak fellelhetősége, átláthatósága is rendkívül fontos. Egy LMS szoftvernél a saját kedvünk szerint alakíthatjuk a tartalmak felépítését úgy, hogy mi a lehető legkönnyebben megtaláljuk azt, amit éppen keresünk.

Alkalmazottak haladásának nyomon követése. Egy munkavállaló sem egyforma. Van, aki jobban és többet akar és fog tanulni, van, akinek nem feltétlenül érdeke a hatékonyság bárminemű növelése a munkavégzés során. Azokat, akik tudásukat bővítik az LMS rendszer segítségével nyomon tudjuk követni, látni fogjuk a haladásukat. Ez akár a folyamatos előrelépésük szempontjából is hasznos és fontos lehet.

A vállalatirányítást tekintve az LMS szoftver ennél több előnnyel is járhat, de alapvetően már ezekért is megéri befektetni egy ilyen rendszerbe. A tudásmenedzsmenthez kapcsolódó szemléletmóddal és így az LMS rendszerrel időt és pénzt spórolhatunk meg, miközben növeljük a munkavállalók motivációját és a vállalat hatékonyságát. Az LMS rendszerek nemcsak az oktatásban hasznosak, de a különféle automatizált online marketinghez is támogatást nyújtanak. Egy LMS szoftver képes releváns tartalmakat létrehozni, hozzáadni a márkához és növelni az ügyfél-retenciót. A megfelelően megválasztott automatizált rendszer nagyban képes növelni a hatékonyságot és segíti a vállalatirányítást.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Információbiztonság - 41/2015 BM

Az emberi társadalom, amióta világ a világ, folyamatosan fejlődik, kutat, fedezz fel dolgokat. Mára technikai eszközök sokasága és ezzel együtt a digitális világhálózat milliónyi lehetséges változata áll rendelkezésünkre. A fejlődés mindig teremt új dolgokat, új ismereteket, új szakmákat és új törvényeket.

A Shopify előnyei és hátrányai

A Shopify egy teljes körű kereskedelmi platform, amely lehetővé teszi egy vállalkozás indítását, növekedését és irányítását.