Vállalatirányítási rendszerek: hogyan kezdjem el automatizálni a cégem? 1. rész – Készüljünk fel!

Feltöltés dátuma:

Napjainkban szüksége van a technológia adta lehetőségek kihasználására annak, aki sikeres vállalatot akar irányítani. A következő 10 részes sorozat célja, hogy segítse a vállalatokat abban, hogy elindítsák vállalkozásukat a fejlődés és az automatizáció útján. "Hogyan kezdjem el automatizálni a cégem?" A cikksorozatunkban konkrét szoftverekre és területekre fogunk kitérni, de az első részben koncentráljunk csak magára a bevezetés gondolatára és a tervezésre, azaz "Készüljünk fel!"

Első lépések

Az ERP-rendszer (másnéven: vállalatirányítási rendszer) bevezetése előtt tisztázzunk dolgokat. Tehát például mi a célja az ERP bevezetésének? Evidensnek tűnhet a dolog mégis, ha meghatározzuk a célt, akkor tudunk tovább haladni a tervezés során.

 

Ahogy a tervezés szakaszába léptünk, meg kell határoznunk az értintett egységet, területet és a csapatot, akik az ERP projektben a megvalósítók lesznek. A csapat összeállításánál gondoljunk arra, hogy a kommunikáció és a hatékonyság érdekekében célszerű, ha minden egyes területről képviselteti magát valaki és részt vesz a munkában a bevezetés során.

 

Miután készen áll a csapatunk a munkára, határozzuk meg az igényeinket. Nem szabad elhamarkodott döntés hozni például abban, hogy mely szoftver segítségével vezetik be az ERP-t. A gyártót megfontoltan kell kiválasztani, meg kell vizsgálni a rendszer konfigurálhatóságát és azt, hogy teljes mértékben meg tud-e felelni a vállalati igényeknek.

 

Fontos, hogy ellenőrizzük azokat az adatokat, amelyeket importálni kívánjuk, mert később komoly problémákat okozhat az, hogy hibás adatok kerültek a rendszerbe. Eléggé idő és munkaigényes egyfajta adattisztítás, de inkább vállaljuk be ezt, mint hogy később a problémát kelljen helyrehozni még több munka és idő igénybevételével.

 

Amennyire evidens, annyira el tud felejtődni az, hogy leellenőrizzük, milyen infrastruktúra áll a hátunk mögött. Nem mindegy, hogy a vállalatirányítási rendszer milyen informatikai környezetben üzemel, hiszen a „rossz” vagy nem megfelelő környezet korlátozza a rendszer működését.

 

Célszerű lehet egyfajta tesztelés, hogy a rendszert testre szabhassuk. Ha megtörténik a tesztelés akkor sok olyan apróbb dologra derülhet fény, amely fontos lehet abból a szempontból, hogy a rendszer lehetőségeit megismerhessük, és az iránta támasztott igények is csiszolódjanak.

 

Végül pedig a projekt csapat, amely bevezeti az ERP-t, élesben is elindítják a rendszer üzemelését. A teszteléseket követően így kiderül, hogy a vizsgálatok és felkészülések mennyire voltak eredményesek a vállalatirányítási rendszer bevezetése kapcsán.

 

 

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az online értékesítést és üzletmenedzsmentet forradalmasítása a mesterséges intelligenciával

Miben tud segíteni az AI, hogy a webshopunk hatékonyabban működjön? A Prodyflow AI-vezérelt megoldásai átalakították a Vivien Vance ruházati márka online értékesítését és üzletmenedzsmentjét. Előrejelző analitikával és automatizálással az AI-alapú forgalom- és készlet-előrejelző rendszerünk optimális készletszinteket biztosít, csökkentve a költségeket és kiküszöbölve a készlethiányt. Az AI chatbot bevezetése lehetővé teszi a Vivien Vance számára, hogy éjjel-nappal személyre szabott segítséget nyújtson, miközben értékes erőforrásokat takarít meg.

A hagyományos finanszírozástól a DeFi-ig: A bankszektor fejlődésének megértése

Az elmúlt években a banki és pénzügyi szféra a technológiai fejlődés és a paradigmaváltás hatására mélyreható átalakuláson ment keresztül. Ennek az evolúciónak az egyik legjelentősebb fejleménye a decentralizált pénzügyek (DeFi) térhódítása, amely megkérdőjelezi a hagyományos bankrendszerek dominanciáját. Ennek az átalakulásnak a megértéséhez fel kell tárni a hagyományos pénzügyek gyökereit, fel kell ismerni korlátait, és fel kell ismerni a DeFi innovatív lehetőségeit.