Vállalatirányítási rendszerek: hogyan kezdjem el automatizálni a cégem? 1. rész – Készüljünk fel!

Feltöltés dátuma:

Napjainkban szüksége van a technológia adta lehetőségek kihasználására annak, aki sikeres vállalatot akar irányítani. A következő 10 részes sorozat célja, hogy segítse a vállalatokat abban, hogy elindítsák vállalkozásukat a fejlődés és az automatizáció útján. "Hogyan kezdjem el automatizálni a cégem?" A cikksorozatunkban konkrét szoftverekre és területekre fogunk kitérni, de az első részben koncentráljunk csak magára a bevezetés gondolatára és a tervezésre, azaz "Készüljünk fel!"

Első lépések

Az ERP-rendszer (másnéven: vállalatirányítási rendszer) bevezetése előtt tisztázzunk dolgokat. Tehát például mi a célja az ERP bevezetésének? Evidensnek tűnhet a dolog mégis, ha meghatározzuk a célt, akkor tudunk tovább haladni a tervezés során.

 

Ahogy a tervezés szakaszába léptünk, meg kell határoznunk az értintett egységet, területet és a csapatot, akik az ERP projektben a megvalósítók lesznek. A csapat összeállításánál gondoljunk arra, hogy a kommunikáció és a hatékonyság érdekekében célszerű, ha minden egyes területről képviselteti magát valaki és részt vesz a munkában a bevezetés során.

 

Miután készen áll a csapatunk a munkára, határozzuk meg az igényeinket. Nem szabad elhamarkodott döntés hozni például abban, hogy mely szoftver segítségével vezetik be az ERP-t. A gyártót megfontoltan kell kiválasztani, meg kell vizsgálni a rendszer konfigurálhatóságát és azt, hogy teljes mértékben meg tud-e felelni a vállalati igényeknek.

 

Fontos, hogy ellenőrizzük azokat az adatokat, amelyeket importálni kívánjuk, mert később komoly problémákat okozhat az, hogy hibás adatok kerültek a rendszerbe. Eléggé idő és munkaigényes egyfajta adattisztítás, de inkább vállaljuk be ezt, mint hogy később a problémát kelljen helyrehozni még több munka és idő igénybevételével.

 

Amennyire evidens, annyira el tud felejtődni az, hogy leellenőrizzük, milyen infrastruktúra áll a hátunk mögött. Nem mindegy, hogy a vállalatirányítási rendszer milyen informatikai környezetben üzemel, hiszen a „rossz” vagy nem megfelelő környezet korlátozza a rendszer működését.

 

Célszerű lehet egyfajta tesztelés, hogy a rendszert testre szabhassuk. Ha megtörténik a tesztelés akkor sok olyan apróbb dologra derülhet fény, amely fontos lehet abból a szempontból, hogy a rendszer lehetőségeit megismerhessük, és az iránta támasztott igények is csiszolódjanak.

 

Végül pedig a projekt csapat, amely bevezeti az ERP-t, élesben is elindítják a rendszer üzemelését. A teszteléseket követően így kiderül, hogy a vizsgálatok és felkészülések mennyire voltak eredményesek a vállalatirányítási rendszer bevezetése kapcsán.

 

 

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.