Veszélyt hordoznak a nem frissített weboldalak

Feltöltés dátuma:

Egy weboldal integritásának fenntartására az egyes üzemeltetőknek érdemes lehet megfontolnia egy weboldalkezelésre specializálódott cég alkalmazását. A nem frissített weboldalakat könnyű feltörni, így komoly veszélybe kerülhet a vállalat jó hírneve (hitelességvesztés) és ez akár jövedelemkieséssel is járhat. Bár számos módon növelhetjük a weboldalunk biztonságát, sajnos a weboldal-karbantartás nem túl népszerű a tulajdonosok körében számba véve a rengeteg más feladatot és teendőt. Cikkünkben körüljárjuk a témát, hogy milyen veszélyt hordoznak a nem frissített weboldalak. 

Az elmaradottság veszélyei:

Nézzük meg mi történik akkor, ha a nem frissített weboldalunkat már feltörték:

  1. Aki feltörte weboldalunkat, az ügyfelek részére Spam vagy akár pornográf tartalmú e-maileket közvetíthet a weboldal domain-jének nevében.

  2. Az ügyfeleink adatai közvetlenül a feltörés után veszélybe kerülhetnek és ellophatóvá is válhatnak. Ez már csak akkor fordulhat rosszabbá, ha az ügyfelek közül valakik ugyanazt a jelszót alkalmazzák máshol is, így ezen keresztül más személyes adataik és fiókjaik is veszélybe kerülhetnek.

  3. A feltörés célja akár egy egyszerűbbnek nevezhető rongálás is lehet a weboldalunkon, megváltoztatva a tartalmat, törölve fontosabb vagy egyéb adatot, információt. Akár még át is helyezhetik a weboldalt másik helyre.

  4. Hirtelen felmerülő költségekkel járhat például az, hogyha az elavult szoftverünket leállítják a feltörésen keresztül és ez egyéb más szoftvereket is károsan befolyásolhat. Ebből keletkeznek a soha véget nem érő hibák és javításra váró tételek.

  5. Alacsonyabb besorolás Google-ban, a keresőmotorok alacsonyabb rangsorba helyezik weboldalunkat és nehezebben található majd meg a későbbiekben.

  6. Személyazonosság vagy pénzlopás áldozatai is lehetünk úgy, hogy információkat lopnak el nemcsak az ügyfelekről, de rólunk is a weboldalon keresztül.

Mivel manapság már a kiberbiztonság, mint olyan egyre népszerűbb, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy nem csak a fejlesztés hiánya, hanem a weboldalon található elavult tartalom is kockázati forrás. Az elavult információk nem szándékos garanciákat eredményezhetnek. Egy vállalat hiába változtatja meg egy termék jellemzőit, ha nem frissíti a weboldalon található leírást, akkor az plusz költséget eredményezhet később, ha a vevő olyat vár el a terméktől, amit nem tud nyújtani. Arra is figyeljünk, hogyha például egy olyan alkalmazott található fent a honlapon, aki már nem dolgozik a vállalatnál, akkor az Ő ügyféllel kötött jognyilatkozata vagy megállapodásai lehetnek kötelező érvényűek a „látszólagos tekintély” elvének érvényesülésével még konkrét felhatalmazás nélkül is.

Összességében nem csak technikai, fejlesztési oldalról megközelítve rejtenek veszélyeket az elavult weboldalak, de maguknak a közvetített információknak is frissnek és naprakésznek kell lenniük, hogy elkerüljük azokat a kellemetlenségeket, amelyek egy feltörésből vagy félreértésből adódhatnak.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Navigálás a DeFi protokollok között: Az ideális fejlesztési keretrendszer kiválasztása

A decentralizált pénzügyek (DeFi) úttörő erőként jelentek meg a pénzügyi világban, innovatív megoldásokat kínálva a banki, hitelezési, kereskedési és vagyonkezelési területeken. Ahogy a DeFi iránti érdeklődés folyamatosan növekszik, a fejlesztők a DeFi protokollok létrehozásakor rengeteg lehetőséget kapnak. A megfelelő fejlesztési keretrendszer kiválasztása kulcsfontosságú a skálázhatóság, a biztonság és az interoperabilitás biztosítása szempontjából. Ebben a cikkben a legfontosabb szempontokat és tényezőket vesszük sorra, hogy segítsük a fejlesztőket a DeFi protokollfejlesztési keretrendszerek között eligazodni.

A tulajdonjog és a hozzáférés-ellenőrzés forradalmasítása a közüzemi NFT-kkel

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) forradalmat indítottak el a digitális tulajdonjogok terén, lehetővé téve az egyének számára, hogy egyedi digitális eszközök felett tulajdonjogot szerezzenek. Bár az NFT-ket elsősorban a digitális művészettel és a gyűjteményekkel hozták összefüggésbe, hasznosságuk messze túlmutat az esztétikán. Az NFT-k újradefiniálják a tulajdonjogot és a hozzáférés-ellenőrzést a különböző iparágakban, és innovatív megoldásokat kínálnak a régóta fennálló kihívásokra. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy a használati NFT-k hogyan forradalmasítják a tulajdonjogot és a hozzáférés-ellenőrzést különböző ágazatokban.