Veszélyt hordoznak a nem frissített weboldalak

Feltöltés dátuma:

Egy weboldal integritásának fenntartására az egyes üzemeltetőknek érdemes lehet megfontolnia egy weboldalkezelésre specializálódott cég alkalmazását. A nem frissített weboldalakat könnyű feltörni, így komoly veszélybe kerülhet a vállalat jó hírneve (hitelességvesztés) és ez akár jövedelemkieséssel is járhat. Bár számos módon növelhetjük a weboldalunk biztonságát, sajnos a weboldal-karbantartás nem túl népszerű a tulajdonosok körében számba véve a rengeteg más feladatot és teendőt. Cikkünkben körüljárjuk a témát, hogy milyen veszélyt hordoznak a nem frissített weboldalak. 

Az elmaradottság veszélyei:

Nézzük meg mi történik akkor, ha a nem frissített weboldalunkat már feltörték:

  1. Aki feltörte weboldalunkat, az ügyfelek részére Spam vagy akár pornográf tartalmú e-maileket közvetíthet a weboldal domain-jének nevében.

  2. Az ügyfeleink adatai közvetlenül a feltörés után veszélybe kerülhetnek és ellophatóvá is válhatnak. Ez már csak akkor fordulhat rosszabbá, ha az ügyfelek közül valakik ugyanazt a jelszót alkalmazzák máshol is, így ezen keresztül más személyes adataik és fiókjaik is veszélybe kerülhetnek.

  3. A feltörés célja akár egy egyszerűbbnek nevezhető rongálás is lehet a weboldalunkon, megváltoztatva a tartalmat, törölve fontosabb vagy egyéb adatot, információt. Akár még át is helyezhetik a weboldalt másik helyre.

  4. Hirtelen felmerülő költségekkel járhat például az, hogyha az elavult szoftverünket leállítják a feltörésen keresztül és ez egyéb más szoftvereket is károsan befolyásolhat. Ebből keletkeznek a soha véget nem érő hibák és javításra váró tételek.

  5. Alacsonyabb besorolás Google-ban, a keresőmotorok alacsonyabb rangsorba helyezik weboldalunkat és nehezebben található majd meg a későbbiekben.

  6. Személyazonosság vagy pénzlopás áldozatai is lehetünk úgy, hogy információkat lopnak el nemcsak az ügyfelekről, de rólunk is a weboldalon keresztül.

Mivel manapság már a kiberbiztonság, mint olyan egyre népszerűbb, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy nem csak a fejlesztés hiánya, hanem a weboldalon található elavult tartalom is kockázati forrás. Az elavult információk nem szándékos garanciákat eredményezhetnek. Egy vállalat hiába változtatja meg egy termék jellemzőit, ha nem frissíti a weboldalon található leírást, akkor az plusz költséget eredményezhet később, ha a vevő olyat vár el a terméktől, amit nem tud nyújtani. Arra is figyeljünk, hogyha például egy olyan alkalmazott található fent a honlapon, aki már nem dolgozik a vállalatnál, akkor az Ő ügyféllel kötött jognyilatkozata vagy megállapodásai lehetnek kötelező érvényűek a „látszólagos tekintély” elvének érvényesülésével még konkrét felhatalmazás nélkül is.

Összességében nem csak technikai, fejlesztési oldalról megközelítve rejtenek veszélyeket az elavult weboldalak, de maguknak a közvetített információknak is frissnek és naprakésznek kell lenniük, hogy elkerüljük azokat a kellemetlenségeket, amelyek egy feltörésből vagy félreértésből adódhatnak.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

A hagyományos finanszírozástól a DeFi-ig: A bankszektor fejlődésének megértése

Az elmúlt években a banki és pénzügyi szféra a technológiai fejlődés és a paradigmaváltás hatására mélyreható átalakuláson ment keresztül. Ennek az evolúciónak az egyik legjelentősebb fejleménye a decentralizált pénzügyek (DeFi) térhódítása, amely megkérdőjelezi a hagyományos bankrendszerek dominanciáját. Ennek az átalakulásnak a megértéséhez fel kell tárni a hagyományos pénzügyek gyökereit, fel kell ismerni korlátait, és fel kell ismerni a DeFi innovatív lehetőségeit.

Tokenomics: Sikeres tokengazdaság kialakítása

Ahogy a blokklánc és a kriptovaluták világa folyamatosan fejlődik, a tokenomika koncepciója a sikeres blokkláncprojektek tervezésének alapvető szempontjává vált. A tokenomika, amely a "token" és a "közgazdaságtan" szavakból képzett szóösszetétel, a blokklánc-ökoszisztéma alapjául szolgáló gazdasági és ösztönző struktúrákra utal. Ez különböző szempontokat foglal magában, mint például a tokenek létrehozása, elosztása, hasznossága és irányítása. Ebben a cikkben a sikeres tokengazdaság kialakításának legfontosabb alapelveibe és szempontjaiba merülünk bele.