Veszélyt hordoznak a nem frissített weboldalak

Feltöltés dátuma:

Egy weboldal integritásának fenntartására az egyes üzemeltetőknek érdemes lehet megfontolnia egy weboldalkezelésre specializálódott cég alkalmazását. A nem frissített weboldalakat könnyű feltörni, így komoly veszélybe kerülhet a vállalat jó hírneve (hitelességvesztés) és ez akár jövedelemkieséssel is járhat. Bár számos módon növelhetjük a weboldalunk biztonságát, sajnos a weboldal-karbantartás nem túl népszerű a tulajdonosok körében számba véve a rengeteg más feladatot és teendőt. Cikkünkben körüljárjuk a témát, hogy milyen veszélyt hordoznak a nem frissített weboldalak. 

Az elmaradottság veszélyei:

Nézzük meg mi történik akkor, ha a nem frissített weboldalunkat már feltörték:

  1. Aki feltörte weboldalunkat, az ügyfelek részére Spam vagy akár pornográf tartalmú e-maileket közvetíthet a weboldal domain-jének nevében.

  2. Az ügyfeleink adatai közvetlenül a feltörés után veszélybe kerülhetnek és ellophatóvá is válhatnak. Ez már csak akkor fordulhat rosszabbá, ha az ügyfelek közül valakik ugyanazt a jelszót alkalmazzák máshol is, így ezen keresztül más személyes adataik és fiókjaik is veszélybe kerülhetnek.

  3. A feltörés célja akár egy egyszerűbbnek nevezhető rongálás is lehet a weboldalunkon, megváltoztatva a tartalmat, törölve fontosabb vagy egyéb adatot, információt. Akár még át is helyezhetik a weboldalt másik helyre.

  4. Hirtelen felmerülő költségekkel járhat például az, hogyha az elavult szoftverünket leállítják a feltörésen keresztül és ez egyéb más szoftvereket is károsan befolyásolhat. Ebből keletkeznek a soha véget nem érő hibák és javításra váró tételek.

  5. Alacsonyabb besorolás Google-ban, a keresőmotorok alacsonyabb rangsorba helyezik weboldalunkat és nehezebben található majd meg a későbbiekben.

  6. Személyazonosság vagy pénzlopás áldozatai is lehetünk úgy, hogy információkat lopnak el nemcsak az ügyfelekről, de rólunk is a weboldalon keresztül.

Mivel manapság már a kiberbiztonság, mint olyan egyre népszerűbb, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy nem csak a fejlesztés hiánya, hanem a weboldalon található elavult tartalom is kockázati forrás. Az elavult információk nem szándékos garanciákat eredményezhetnek. Egy vállalat hiába változtatja meg egy termék jellemzőit, ha nem frissíti a weboldalon található leírást, akkor az plusz költséget eredményezhet később, ha a vevő olyat vár el a terméktől, amit nem tud nyújtani. Arra is figyeljünk, hogyha például egy olyan alkalmazott található fent a honlapon, aki már nem dolgozik a vállalatnál, akkor az Ő ügyféllel kötött jognyilatkozata vagy megállapodásai lehetnek kötelező érvényűek a „látszólagos tekintély” elvének érvényesülésével még konkrét felhatalmazás nélkül is.

Összességében nem csak technikai, fejlesztési oldalról megközelítve rejtenek veszélyeket az elavult weboldalak, de maguknak a közvetített információknak is frissnek és naprakésznek kell lenniük, hogy elkerüljük azokat a kellemetlenségeket, amelyek egy feltörésből vagy félreértésből adódhatnak.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.