WordPress tudnivalók – avagy miért lehet jó választás?

Feltöltés dátuma:

Egy átfogó képet adunk arról, hogy melyek a WordPress webhelyek előnyei és hátrányai, hogy láthassa milyen hatékony lehet vállalkozása számára.

A WordPress az interneten található 10 millió legnépszerűbb webhely több, mint 1/3- át adja. Az elmúlt néhány évben a piaci részesedése is folyamatosan nőtt, és 29,9%-ról 33,4%-ot ért el.

Korai éveiben a WordPress csak egy blogplatform volt. Most azonban ez a legnagyobb és az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer (CMS) a piacon. Mára az iparág vezető CMS-évé vált.

Amikor a legjobb platform kiválasztásáról van szó a webhely felépítéséhez, a WordPress név mindig felbukkan. Ez a nyílt forráskódú platform sok blogger első számú választása interaktív webhelyek létrehozásához, de számos üzleti vállalkozás webhelye is. A WordPress azonban kemény versenyt folytat, különösen a Joomla és a Drupal növekvő népszerűsége miatt.

1. A WordPress előnyei

1.1 Felhasználóbarát CMS

A WordPresshez hasonló CMS-ek használatával a webhely rendszergazdája szerkesztheti az oldalakat, navigálhat a webhely hátterében, és feltöltheti az új tartalmakat.

Technikai ismeretek, például webhelykezelési és kódolási ismeretek nélkül a webhelytulajdonosok vagy bloggerek könnyen használható funkciókkal, például a drag and drop funkcióval szerkeszthetik és karbantarthatják webhelyeiket.

1.2 Beépülő modulok

A WordPress egyik fő előnye, hogy több mint 45 ezer bővítményt tartalmaz szinte minden funkcióhoz. Nem számít, hogy javítani szeretné a SEO-t, vagy elemezni szeretné webhelyét, mindenhez találhat speciális bővítményeket.

Ez azt jelenti, hogy nem kell kódsorokat írnia a webhelyén kívánt minden funkcióhoz. Csak telepítenie kell a bővítményt, és élveznie kell a funkció minden előnyét webhelyén.

1.3 SEO-barát

A WordPress beépülő moduljait SEO célokra és az egyszerűségre tervezték. Vannak, akik nehezen viselik a meta leírásokat és a címkéket. A WordPress segít ezeknek a címkéknek használatának és megértésének egyszerűvé tételében.

A WordPress kiváló tanár, ha az optimalizálásról is szó van. Segít azonosítani a honlapja leggyakrabban használt kifejezéseit és szavait, amelyek kulcsszavakként használhatók weboldala/blogja SEO-barátibbá tételéhez, így többen találhatják meg a tartalmát keresők.

1.4 Reszponzív webhelyek

A mobileszközök internetezésre való növekvő használata miatt a mobilbarát webhely létfontosságú a felhasználói élmény és a keresőoptimalizálás szempontjából is. Szerencsére a WordPress legtöbb témája és kialakítása reszponzív, így tökélete megjelenést biztosít mobil eszközökön is.

1.5 Nyílt forráskódú közösség

Az egyik fő előnye, hogy a WordPress nyílt forráskódú platform. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztő használhatja, módosíthatja és tanulmányozhatja a kódot anélkül, hogy a semmiből kellene létrehoznia.

Mivel nyílt forráskódú szoftver, a WordPress programozói megoszthatják a kódot online más fejlesztőkkel is. Ezzel sok időt és költséget takaríthat meg egy új kódbázis írásához és a nagyobb változtatások létrehozásához kevesebb idő is elég.

wordpress web cms

2. A WordPress hátrányai

2.1 Testreszabás

A többi drag and drop webkészítő eszközzel ellentétben a WordPress meglehetősen rugalmas eszköz. Ha azonban nem WordPress szakértő, vagy nincs hozzáértő WordPress fejlesztője, akkor komoly problémákkal kell szembenéznie.

Az olyan problémák, mint például a WordPress központi frissítése, zavaróak lehetnek, mivel a frissítés megszakíthatja a funkciók egy részét. Továbbá, ha nem jártas az oldal tervezési gyakorlatában, az is problémát jelenthet. Ezért javasolt egy tapasztalt WordPress fejlesztő bevonása az oldal elkészítésébe.

2.2 Sebezhetőség és adatbiztonság

Ennek a CMS-nek az egyik legnagyobb hátránya, hogy több esetben is sebezhető lehet. Mivel a WordPress nyílt forráskódú platform, megnyitja a teret a potenciális hackerek előtt.

Ennek a kockázatnak a csökkentése érdekében kulcsfontosságú a megfelelő témák és beépülő modulok kiválasztása a WordPress webhelyekhez. Ezenkívül mindig érdemes felmérni a WordPress beépülő modul minőségét a telepítés előtt.

2.3 Gyakori frissítések

A WordPress telepítése nem elég. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik, telepítenie kell több bővítményt és témát. Minél több beépülő modult használ, annál több kompatibilitási kihívással kell szembenéznie.

Ezenkívül a webhely gyakori frissítése akadályozhatja annak működését, például a beépülő modulok leállhatnak. A webhely frissítése előtt győződjen meg arról, hogy van biztonsági másolata az adatairól.

3. Következtetés

Napjainkban és a jövőben is a WordPress a világ legjobb tartalomkezelő szoftvere. A WordPress előnyei mellett eltörpülnek a hátrányai, ugyanis multifunkcionális, könnyen használható, ingyenes, keresőoptimalizálható, mobilbarát és kellő odafigyeléssel biztonságos, tehát a legjobb weboldal motor a világon. Nem véletlen, hogy több nagy cég (Mercedes-Benz, Vouge, 24.hu, Magyar Nemzet stb.) is emellett tette le voksát.

Általános GYIK

Ha nagyon röviden és lényegre törően kellene válaszolni a WordPress-ről, így nézne ki:

Mik a WordPress előnyei?

  • A WordPresshez hasonló CMS-ek használata lehetővé teszi a webhely adminisztrátora számára, hogy szerkeszthesse az oldalakat, navigáljon a webhely hátterében, és minden technikai tudás nélkül töltse fel az új tartalmat.
  • Több mint 45 000 beépülő modulja van szinte minden funkcióhoz.
  • A WordPress segít azonosítani a leggyakrabban használt kifejezéseket és szavakat, amelyek kulcsszavakként használhatók a SEO hatékonyság tételéhez.
  • A legtöbb WordPress téma és design reszponzív!
  • A Wordpress több mint 3500+ ingyenes sablonnal áll rendelkezésre, míg a Joomla 1000+ a Drupal 2000+ sablonnal rendelkezik.
  • A WordPress egy nyílt forráskódú platform. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztő használhatja, módosíthatja és tanulmányozhatja a kódot anélkül, hogy a semmiből kellene létrehoznia

Mik a WordPress hátrányai?

  • Az olyan problémák, mint például a WordPress központi frissítése, gondot okozhatnak, mivel a frissítés megszakíthatja a funkciók egy részét.
  • Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon a megfelelő működéséről, több bővítményt és témát kell telepítenie. A webhely gyakori frissítése szintén akadályozhatja annak működését.
  • Rendszeres karbantartást igényel, a biztonság és bővítmények miatt.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az online értékesítést és üzletmenedzsmentet forradalmasítása a mesterséges intelligenciával

Miben tud segíteni az AI, hogy a webshopunk hatékonyabban működjön? A Prodyflow AI-vezérelt megoldásai átalakították a Vivien Vance ruházati márka online értékesítését és üzletmenedzsmentjét. Előrejelző analitikával és automatizálással az AI-alapú forgalom- és készlet-előrejelző rendszerünk optimális készletszinteket biztosít, csökkentve a költségeket és kiküszöbölve a készlethiányt. Az AI chatbot bevezetése lehetővé teszi a Vivien Vance számára, hogy éjjel-nappal személyre szabott segítséget nyújtson, miközben értékes erőforrásokat takarít meg.

A hagyományos finanszírozástól a DeFi-ig: A bankszektor fejlődésének megértése

Az elmúlt években a banki és pénzügyi szféra a technológiai fejlődés és a paradigmaváltás hatására mélyreható átalakuláson ment keresztül. Ennek az evolúciónak az egyik legjelentősebb fejleménye a decentralizált pénzügyek (DeFi) térhódítása, amely megkérdőjelezi a hagyományos bankrendszerek dominanciáját. Ennek az átalakulásnak a megértéséhez fel kell tárni a hagyományos pénzügyek gyökereit, fel kell ismerni korlátait, és fel kell ismerni a DeFi innovatív lehetőségeit.