WordPress tudnivalók – avagy miért lehet jó választás?

Feltöltés dátuma:

Egy átfogó képet adunk arról, hogy melyek a WordPress webhelyek előnyei és hátrányai, hogy láthassa milyen hatékony lehet vállalkozása számára.

A WordPress az interneten található 10 millió legnépszerűbb webhely több, mint 1/3- át adja. Az elmúlt néhány évben a piaci részesedése is folyamatosan nőtt, és 29,9%-ról 33,4%-ot ért el.

Korai éveiben a WordPress csak egy blogplatform volt. Most azonban ez a legnagyobb és az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer (CMS) a piacon. Mára az iparág vezető CMS-évé vált.

Amikor a legjobb platform kiválasztásáról van szó a webhely felépítéséhez, a WordPress név mindig felbukkan. Ez a nyílt forráskódú platform sok blogger első számú választása interaktív webhelyek létrehozásához, de számos üzleti vállalkozás webhelye is. A WordPress azonban kemény versenyt folytat, különösen a Joomla és a Drupal növekvő népszerűsége miatt.

1. A WordPress előnyei

1.1 Felhasználóbarát CMS

A WordPresshez hasonló CMS-ek használatával a webhely rendszergazdája szerkesztheti az oldalakat, navigálhat a webhely hátterében, és feltöltheti az új tartalmakat.

Technikai ismeretek, például webhelykezelési és kódolási ismeretek nélkül a webhelytulajdonosok vagy bloggerek könnyen használható funkciókkal, például a drag and drop funkcióval szerkeszthetik és karbantarthatják webhelyeiket.

1.2 Beépülő modulok

A WordPress egyik fő előnye, hogy több mint 45 ezer bővítményt tartalmaz szinte minden funkcióhoz. Nem számít, hogy javítani szeretné a SEO-t, vagy elemezni szeretné webhelyét, mindenhez találhat speciális bővítményeket.

Ez azt jelenti, hogy nem kell kódsorokat írnia a webhelyén kívánt minden funkcióhoz. Csak telepítenie kell a bővítményt, és élveznie kell a funkció minden előnyét webhelyén.

1.3 SEO-barát

A WordPress beépülő moduljait SEO célokra és az egyszerűségre tervezték. Vannak, akik nehezen viselik a meta leírásokat és a címkéket. A WordPress segít ezeknek a címkéknek használatának és megértésének egyszerűvé tételében.

A WordPress kiváló tanár, ha az optimalizálásról is szó van. Segít azonosítani a honlapja leggyakrabban használt kifejezéseit és szavait, amelyek kulcsszavakként használhatók weboldala/blogja SEO-barátibbá tételéhez, így többen találhatják meg a tartalmát keresők.

1.4 Reszponzív webhelyek

A mobileszközök internetezésre való növekvő használata miatt a mobilbarát webhely létfontosságú a felhasználói élmény és a keresőoptimalizálás szempontjából is. Szerencsére a WordPress legtöbb témája és kialakítása reszponzív, így tökélete megjelenést biztosít mobil eszközökön is.

1.5 Nyílt forráskódú közösség

Az egyik fő előnye, hogy a WordPress nyílt forráskódú platform. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztő használhatja, módosíthatja és tanulmányozhatja a kódot anélkül, hogy a semmiből kellene létrehoznia.

Mivel nyílt forráskódú szoftver, a WordPress programozói megoszthatják a kódot online más fejlesztőkkel is. Ezzel sok időt és költséget takaríthat meg egy új kódbázis írásához és a nagyobb változtatások létrehozásához kevesebb idő is elég.

wordpress web cms

2. A WordPress hátrányai

2.1 Testreszabás

A többi drag and drop webkészítő eszközzel ellentétben a WordPress meglehetősen rugalmas eszköz. Ha azonban nem WordPress szakértő, vagy nincs hozzáértő WordPress fejlesztője, akkor komoly problémákkal kell szembenéznie.

Az olyan problémák, mint például a WordPress központi frissítése, zavaróak lehetnek, mivel a frissítés megszakíthatja a funkciók egy részét. Továbbá, ha nem jártas az oldal tervezési gyakorlatában, az is problémát jelenthet. Ezért javasolt egy tapasztalt WordPress fejlesztő bevonása az oldal elkészítésébe.

2.2 Sebezhetőség és adatbiztonság

Ennek a CMS-nek az egyik legnagyobb hátránya, hogy több esetben is sebezhető lehet. Mivel a WordPress nyílt forráskódú platform, megnyitja a teret a potenciális hackerek előtt.

Ennek a kockázatnak a csökkentése érdekében kulcsfontosságú a megfelelő témák és beépülő modulok kiválasztása a WordPress webhelyekhez. Ezenkívül mindig érdemes felmérni a WordPress beépülő modul minőségét a telepítés előtt.

2.3 Gyakori frissítések

A WordPress telepítése nem elég. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik, telepítenie kell több bővítményt és témát. Minél több beépülő modult használ, annál több kompatibilitási kihívással kell szembenéznie.

Ezenkívül a webhely gyakori frissítése akadályozhatja annak működését, például a beépülő modulok leállhatnak. A webhely frissítése előtt győződjen meg arról, hogy van biztonsági másolata az adatairól.

3. Következtetés

Napjainkban és a jövőben is a WordPress a világ legjobb tartalomkezelő szoftvere. A WordPress előnyei mellett eltörpülnek a hátrányai, ugyanis multifunkcionális, könnyen használható, ingyenes, keresőoptimalizálható, mobilbarát és kellő odafigyeléssel biztonságos, tehát a legjobb weboldal motor a világon. Nem véletlen, hogy több nagy cég (Mercedes-Benz, Vouge, 24.hu, Magyar Nemzet stb.) is emellett tette le voksát.

Általános GYIK

Ha nagyon röviden és lényegre törően kellene válaszolni a WordPress-ről, így nézne ki:

Mik a WordPress előnyei?

  • A WordPresshez hasonló CMS-ek használata lehetővé teszi a webhely adminisztrátora számára, hogy szerkeszthesse az oldalakat, navigáljon a webhely hátterében, és minden technikai tudás nélkül töltse fel az új tartalmat.
  • Több mint 45 000 beépülő modulja van szinte minden funkcióhoz.
  • A WordPress segít azonosítani a leggyakrabban használt kifejezéseket és szavakat, amelyek kulcsszavakként használhatók a SEO hatékonyság tételéhez.
  • A legtöbb WordPress téma és design reszponzív!
  • A Wordpress több mint 3500+ ingyenes sablonnal áll rendelkezésre, míg a Joomla 1000+ a Drupal 2000+ sablonnal rendelkezik.
  • A WordPress egy nyílt forráskódú platform. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztő használhatja, módosíthatja és tanulmányozhatja a kódot anélkül, hogy a semmiből kellene létrehoznia

Mik a WordPress hátrányai?

  • Az olyan problémák, mint például a WordPress központi frissítése, gondot okozhatnak, mivel a frissítés megszakíthatja a funkciók egy részét.
  • Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon a megfelelő működéséről, több bővítményt és témát kell telepítenie. A webhely gyakori frissítése szintén akadályozhatja annak működését.
  • Rendszeres karbantartást igényel, a biztonság és bővítmények miatt.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.

Az ingatlanok átalakulása: Az NFT-k felforgatják a piacot

A nem-pénzre váltható tokenek (NFT-k) megjelenése forradalmasítja a különböző iparágakat, és ez alól az ingatlanszektor sem kivétel. Az NFT-k a tokenizáció, a törtrészes tulajdonjog és a megnövekedett likviditás bevezetésével képesek átalakítani az ingatlanvásárlás, -eladás és -befektetés módját. Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy az NFT-k hogyan fogják megváltoztatni az ingatlanpiacot, és hogyan használhatók fel az ingatlanok tokenizálására és értékesítésére.

A big data erejének hasznosítása: Az üzleti döntéshozatal forradalmasítása

A mai digitális korszakban az adatok felbecsülhetetlen értékké váltak a vállalkozások számára az iparágak minden területén. A technológia és az összekapcsolt eszközök elterjedése soha nem látott mennyiségű információt, közismert nevén nagy mennyiségű adatot generált. Az igazi érték azonban nem csupán az adatok mennyiségében rejlik, hanem az általuk nyújtott betekintésben is. Ebben a cikkben elmélyedünk a big data fontosságában az üzleti döntéshozatalban, és megvizsgáljuk, hogy ennek az erőforrásnak a kiaknázása hogyan segítheti elő a hatékonyságot és a sikert a különböző üzleti folyamatokban.