Prodyflow webshop és logisztikai raktárkezelési rendszer fejlesztése

Prodyflow webshop és logisztikai raktárkezelési rendszer fejlesztése

24 hónap
VueJS, React Native, NuxtJs, Laravel, Redis, Docker, Cloudflare
8 munkatárs részvételével
arculattervezés, fejlesztés, tanácsadás
Előnézet

A Vivien Vance ruhamárka számára terveztünk, fejlesztettünk egy online értékesítési és vállalatirányítási platformot. A Prodyflow névre keresztelt vállalat a márka több országra kirerjedő raktározási feladatait látja el. 

Feladatunk a tervezéstől a teljes kivitelezésig és élesítésig, majd ezek után a szerver-szolgáltatáság nyúlt. Közös munkánk azóta is folyamatos az üzemeltetés és karbantartási szolgáltatások tekintetében.

A Vivien Vance és a WebOrigo közötti együttműködés 2021-ben kezdődött el. Feladatunk elsőként a projekt felmérése és előkészítése volt, már ez is közel fél évig tartott. Az előzetes felmérések alapján elkészült specifikációt követő fejlesztés, mivel biztos alapokra nyúlt vissza, már sokkal gördülékenyebben tudott haladni. Együttműködésünk során cél volt, hogy a gyorsaság és a hatékonyság érdekében minden komponensekre épüljön, és minden komponens esetén logikus rendszerben készüljön el az oldal. A specifikáció része volt a wireframe-ek, folyamatleírások előállítása, illetve a Figma látványterv elkészítése is.

Eredményként egy modulárisan felépülő szoftvert terveztünk, majd szállítottunk le a 2 éves fejlesztési idő alatt. A cél az volt, hogy a rendszer átadásával bármilyen harmadik fél szoftverfejlesztő létre tudjon hozni plugineket, amivel a központi rendszert vezérelni tudja. Mi magunk is ilyen plugin komponensekből építettük fel a rendszert, és az átadáskor 40+ lefejlesztett pluginnel adtuk át, mely a számlázás, fizetés, logisztika (főként API szolgáltatások, mint DHL, GLS, Stripe) területeken nyújt megoldásokat. Így, ha egy új szolgáltatót vagy partnert, új reporting funkciót szeretnének megvalósítani, akkor akár saját alkalmazású fejlesztő, harmadik fél, illetve természetesen a WebOrigo maga is le tud fejleszteni egy olyan plugint, melyel a rendszer funkciói tovább bővíthetők. Minden ilyen plugin funkció pedig a szuperadmin által ki-be kapcsolható.

A szoftver 5 fő elemből épült fel végeredményként:

  • Készlet és raktárkezelés, logisztika: ez belső felület képezi a szoftver magját. A készletinformációra épül a teljes gazdálkodási, vállalatirányítási folyamat, hiszen a rendszerbe olyan automatizmusok, algrotimusok vannak beépítve, melyek az alacsony, jól fogyó készletet automatikusan gyártásba helyezik vagy berendelik. A logisztikai modulban az egyes webshopok, fizikai értékesítési pontok, raktárak és fullfillment store-ok külön kezelhetően, ugyanúgy meghatározott minimum készletekkel, csomagolási egységekkel, dinamikus árfolyam kezeléssel mind megtalálhatóak és könnyen áttekinthetőek. 
  • Értékesítés: az értékesítés ezen a belső felületen zajlik. A Vivien Vance több országban rendelkezik fizikai üzlethelyiséggel, melyek eladásai ebbe a központi rendszerbe kerülnek be, és a központ által jól nyomon követhető.
  • Gyártás: ez a belső rendszerfunkció a gyártási folyamatoat felügyeli. Beszerzési megrendeléseket (PO) lehet leadni a felületen keresztül, melyet a saját varroda, vagy más beszállító teljesít. Nyomonkövethető az állapot, a gyártáshoz szükséges idő, a varrodavezető pedig a normaidő felügyeletével mérheti a varrónők munkájának hatékonyságát is.
  • Webshop felület: maga az online értékesítési felület (webáruház), ahol a vásárló megtkeintheti, kosárba teheti majd kifizetheti az adott rendelését. Itt is innovatív módszerek kerültek implementálásra, mint a jelszómentes felhasználói fiók, valamint az ügyfélszolgáltat nélküli csere, visszaküldés funkciók implementálása. A vásárlás után a felhasználó eldöntheti, mit küld vissza, mit cseréltet ki, így drasztikusan lecsökkent az ügyfélszolgálat leterheltsége.
  • Mobil applikáció: a mobil applikáció egy React Native alapú iOS és Android készülékeken futó alkalmazás. Ez a raktári áruátvételt és csomagolást, valamint a készletellenőrzést segíti, hiszen minden eszköz így valós idejű szinkronban tud maradni a központi rendszerrel. A lefejlesztett applikáció segíti, hogy a logisztikai tévedések száma minimális legyen.

Galéria

További projektjeink

Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

Iratkozzon fel a hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen legújabb projektjeinkről és technológiai újdonságainkról.